ABD Başkanı Joe Biden, merakla beklenen kararnameyi imzaladı

ABD Başkanı Joe Biden, merakla beklenen kararnameyi imzaladı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto dünyasının merakla beklediği kararname sonunda imzalandı. Sabah saatlerinde ABD Hazine Bakanı Janet Yellen birkaç ipucu vermişti. Sonrasında ise resmi olarak kararname tanımlanmış oldu. ABD Başkanı Joe Biden, kripto para birimleri konusunda, federal kurumları sektöre yaklaşımlarını koordine etmeye yönlendiren, türünün ilk örneği bir yürütme emrini imzaladı.

Yürütme emri, idarenin ajansların benimsemesini istediği belirli pozisyonları ortaya koymadı veya sektöre yeni düzenlemeler getirmedi.
Emrin bir kısmı Hazine Departmanına, mevcut finansal sistemin tüketici ihtiyaçlarını nasıl karşılayamayacağı da dahil olmak üzere “paranın geleceği” hakkında bir rapor hazırlaması için talimat verecek.

ABD Başkanı Joe Biden, federal kurumları Çarşamba günü türünün ilk örneği bir yürütme emriyle kripto para birimi düzenlemeleri hazırlama çabalarını koordine etmeye yönlendirdi.

Kripto endüstrisini düzenlemeye yönelik “tüm hükümet” çabası, tüketicinin korunması, finansal istikrar, yasadışı kullanımlar, küresel finans sektöründe liderlik, finansal katılım ve sorumlu inovasyona odaklanıyor.

Başkan Joe Biden beklenen kararnameyi imzaladı

Kararname, tüketicinin ya da yatırımcımın korunması, finansal istikrar gibi konuları içeriyor. Ayrıca yasa dışı işlemlerin saptanması, ABD liderliğinin teşvik edilmesi, finansal kapsayıcılık ve inovasyon temellerine dayanıyor.

Üst düzey bir yönetim yetkilisi, gazetecilere kripto para birimi sektörünün büyümesinin ABD finansal sistemini, ulusal güvenliği veya iş istikrarını tehdit edebileceğini söyleyerek dijital varlıklara tarafsız bir ton verdi. “Yeterli gözetim” olmadan, suçlular kripto para birimlerini para aklamak veya yaptırımlardan kaçınmak için kullanabileceği yorumunu yaptı.

Yetkili, “Aynı zamanda dijital varlıklar, Amerikan inovasyonu ve rekabet gücü için fırsatlar sağlayabilir ve finansal katılımı teşvik edebilir” dedi. “Yenilik, Amerika’nın hikayesinin ve ekonomimizin merkezinde yer alıyor, iş ve fırsatlar yaratıyor, yeni endüstriler yaratıp inşa ediyor ve küresel rekabet gücümüzü ve liderliğimizi sürdürüyor.” sözlerine yer verildi.

coindesk


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin