ABD bankacılık düzenleyicileri, bankaların 2022'deki kripto rolünü netleştirecek
ABD bankacılık düzenleyicileri, bankaların 2022'deki kripto rolünü netleştirecek

ABD bankacılık düzenleyicileri, bankaların 2022’deki kripto rolünü netleştirecek

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – ABD bankacılık düzenleyicileri, 2022’de geleneksel bankaların kripto para piyasasında yasal olarak hangi rolü oynayabileceğini netleştirmeyi planlıyorlar.

Düzenleyiciler yaptığı açıklamada, bankaların bilançolarında tutmak, stabil coin çıkarmak ve kripto varlıkları tutmak ve müşteriler adına kripto ticaretini kolaylaştırmak da dahil olmak üzere kripto para birimini dahil etmek için ne tür faaliyetlerde bulunabileceklerini netleştirmeyi planladıklarını söyledi.

Federal Rezerv, Federal Mevduat Sigorta Kurumu ve Para Birimi Denetleme Ofisi’nden yapılan ortak açıklama, bu yılın başlarında toplanan kurumlar arası bir “sprint” ekibi tarafından yapılan çalışmalar hakkında bir güncelleme yaptılar.

Ajanslar ayrıntı vermezken, kripto para biriminin hızlı büyümesinin geleneksel bankalar için “potansiyel fırsatlar ve riskler” sunduğunu söyledi. Düzenleyicilerin, izledikleri kurumlara “eşgüdümlü ve zamanında” netlik sağlamak istediklerini söylediler.

Ajanslar, ek kamu netliğinin garanti edildiği bir dizi alan belirledi. Ayrıca 2022 yılına kadar bankacılık kuruluşları tarafından yürütülen kripto varlıklarla ilgili belirli faaliyetlerin yasal olarak izin verilip verilmediği ve güvenlik ile sağlamlık, tüketicinin korunması ve mevcut yasa ve düzenlemelere uygunluk beklentileri konusunda daha fazla netlik sağlamayı planlıyorlar.

Ajans yetkilileri, kripto faaliyetinde bulunan bankaların karşı karşıya olduğu riskleri belirlemenin yanı sıra mevcut düzenlemelerin bu faaliyeti hesaba katacak şekilde güncellenmesi gerekip gerekmediğini belirlemeye çalışıyor.

reuters


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin