ABD bankacılık devi Citi, Bitcoin hakkında çarpıcı bir rapor yayınladı
ABD bankacılık devi Citi, Bitcoin hakkında çarpıcı bir rapor yayınladı

ABD bankacılık devi Bitcoin hakkında çarpıcı bir rapor yayınladı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Citi analistlerine göre Bitcoin, uluslararası ticaret için dünyanın ilk tercih edilen para birimi olabilir.

“Küresel Ticaret Kolaylaştırıcısı” olarak Bitcoin

Bir Citi raporuna göre, Bitcoin “genel kabul görmenin veya spekülatif bir patlamanın eşiğinde” bulunuyor.

ABD bankacılık devi, dijital varlığın küresel finansal sistemdeki olası geleceğini değerlendiren “Bitcoin: At The Tipping Point” başlıklı 108 sayfalık bir belge yayınladı.

Analistler, Bitcoin’in birkaç temel faktöre bağlı olarak 2028 civarında “uluslararası ticaret için tercih edilen para birimi” haline gelebileceğini söyledi.

Ekip, Bitcoin’in dünyanın orijinal dijital para birimi olarak rolüne işaret ederek, yakın zamanda 1 trilyon dolarlık piyasa değerini aştığını ve “bütün bir ekosistem” oluşturduğunu belirtti. Rapora göre, “Bitcoin, merkezi olmayan finans ve blok zincir alanının diğer alanları için yol gösterici bir ışık görevi gören” Kuzey Yıldızı “dır.

Rapor, Bitcoin’i ana akım benimsemeye iten dört anlatısı olabileceğini savundu.

kaynak: citi

İlk ikisi, Bitcoin’in daha yaygın olarak bir ödeme sistemi veya para birimi olarak adlandırıldığı zaman teknolojiye ve sansür direncine odaklandı (Satoshi Nakamoto, Bitcoin teknik incelemesinde Bitcoin’i “kişiler arası bir elektronik nakit sistemi” olarak tanımladı). Ayrıca kıtlık ve “dijital altın” tezine odaklanan bir aşamaya da işaret ettiler. Günümüzde kıtlık, Bitcoin için tartışmasız en büyük değer önerisi ve birçok kurumsal yatırımcı “dijital altın” anlatısına inanmakta.

Citi, bir sonraki aşamanın “Küreselliğe Odaklanma” ve “Değer Değişimi Ağları” olacağı sonucuna vardı.

Rapora göre, bu noktada Bitcoin potansiyel olarak bir “Küresel Ticaret Kolaylaştırıcısı” olabilir.

Citi Bitcoin’in geleceğini yorumluyor

Rapor, Tezgah üstü piyasalarda (OTC) ve kripto borsalarındaki yüksek ticaret hacimleri gibi Bitcoin’in ilgi kazandığını gösteren çeşitli veri noktalarına dikkat çekti. Ayrıca kurumlar arasında artan ilgiye de işaret etti.

Kaynak: Citi

Ayrıca Bitcoin’in bir Merkez Bankası Dijital Para Birimi’ne (CBDC) tercih edilebileceğini de söyledi. Bunun gerekçesi olarak “hiçbir hükümet veya dış kuruluş ticaret para biriminin arzını etkileyebilecek adımlar atamaz ve bu da ticareti siyasi kaygılardan ayırmaya yardımcı olur.” Yorumu yapıldı.

Bitcoin’in başarısını kabul etmesine rağmen rapor, varlığın geleceğini tehdit eden birkaç engelin de altını çizdi. Kurumsal yatırımcılar arasında ölçeklenebilirlik konularının yanı sıra “sermaye verimliliği, sigorta ve saklama, güvenlik ve Bitcoin madenciliğinden ESG ile ilgili endişeler”e değinildi.

Rapor ayrıca Bitcoin hakkındaki düşüncelerini almak için dijital varlıklar alanındaki bazı kilit isimlerden de fikir aldı. MakerDAO’dan Rune Christensen varlığı “dijital altın” olarak tanımlarken, Grayscale’den Michael Sonnenshein ise “Bitcoin’in para ve değerin evriminde bir sonraki durak olduğunu” düşündüğünü söyledi.

Citi’nin analist ekibi, önümüzdeki birkaç yılın Bitcoin’in geleceği konusunda belirleyici olacağını savundu. Bitcoin’in “varlığının zirve noktasında olduğu” sonucuna vardılar.
.


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!

Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin