AB, yaptırımlarda kararlı! Rusya, kripto hizmetlerinden faydalanamayacak

AB, yaptırımlarda kararlı! Rusya, kripto hizmetlerinden faydalanamayacak

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Avrupa Birliği, Rusya’nın Ukrayna’yı işgal etmesinin ardından katı kurallar uygulamıştı. Bu uygulamalar günümüzde de halen sürüyor. Son yaptırım turunda ise Rusya’ya yüksek değerli kripto varlık hizmetlerinin sağlanması yasaklandı.

Yapılan bir basın açıklamasında Avrupa Birliği’nin aldığı karar kamuoyu ile paylaşıldı. Rusya’ya yönelik beşinci yaptırım paketi kapsamında, kripto varlıklarını hedef almanın tüm boşlukları kapatmayı amaçladığı belirtildi. Bu, Rusya’nın batı tarafından uygulanan kapsamlı mali yaptırımları  yenmek için bir alternatif olarak kripto varlıklara yönelebileceği ortaya çıktıktan sonra oldu. Yapılan açıklamada,

“Rusya’ya yüksek değerli kripto varlık hizmetleri sağlama yasağı. Bu, potansiyel boşlukların kapatılmasına katkıda bulunacaktır. Zengin Ruslar hakkında tavsiye verilmesine ilişkin bir yasak olduğunu söyleyebiliriz. Onların servetlerini AB’de saklamalarını zorlaştıracak bir uygulama.”

AB ayrıca yaptırımların kripto cüzdanlarına para yatırmayı yasaklamaya kadar uzandığını da ekledi. AB konseyi, Rusya’nın Bucha’daki saldırıların ardından ek yaptırımları devreye soktu.

AB, yaptırımıları sürdürüyor

İşgalin ardından, AB merkezli kripto borsaları başlangıçta Rusya’da hedeflenen kişilerden işlemleri yasaklayan yaptırımlar uygulamak zorunda kaldı. Yönergeye rağmen, Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christine Lagarde halen endişelerinin olduğunu dile getirdi. Bazı boşlukların sürdüğü düşünülüyor.

AB, kripto paranın yanı sıra, AB üye ülkelerinin herhangi bir resmi para biriminde ifade edilen hisse senetleri gibi banknotların ve devredilebilir menkul kıymetlerin Rusya ve Beyaz Rusya’ya satışını da yasakladı.

Son yaptırımlar, ülkenin bankacılık sektöründeki pazar payının %23’ünü temsil eden VTB de dahil olmak üzere dört Rus bankasına tam işlem yasağını daha doğruladı.

finbold

 


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin