Avrupa’nın kripto düzenlemesi küresel çapta bir standart olacak mı?

AB kripto piyasasını etkileyecek yeni bir karara imza attı: Düzeltme anında geldi!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto piyasası bu haftaya da güçlü bir başlangıç  yapmıştı. Haftanın son iş gününe doğru ise ilerleme yerini biraz daha düzeltmeye bıraktı. Bitcoin ve kripto para piyasası bir kez daha düşüş baskısı ile karşı karşıya kaldı. Bunun sebebi ise AB tarafından gelen haber oldu. 

Daha geniş kripto para piyasası, yatırımcıların servetinde 100 milyar dolardan fazla kaybetmesine neden oldu. Düzetme şu anlık ortalama %5 oranında yaşanıyor.

Bitcoin ise, yayın zamanı itibarıyla %5,27 düştü ve 45.000 doların altına düştü. Bu, son dört günde ilk kez BTC’nin 45 bin doların altında işlem görmesi anlamına geliyor.

Kripto alanındaki bu tepki, AB Parlamentosu’nun barındırılmayan ve gözetimsiz kripto cüzdanlarının çökertilmesini isteyen yeni kuralları geçirmesiyle ortaya çıkıyor. 31 Mart Perşembe günü, ECON ve LIBE komitelerinden 90’dan fazla milletvekili anonim kripto işlemlerinin yasaklanması lehinde oy kullandı.

Alınan karar, kripto alanındaki kara para aklama kurallarını genişletmenin bir parçası olarak geliyor. Bu yeni kurallara göre, kripto servis sağlayıcıları ve borsaları, işlemi kolaylaştırmadan önce, kendi kendine barındırılan cüzdanları kullanarak 1.000 Euro’dan fazla işlem yapan bireylerin kişisel bilgilerini zorunlu olarak toplamak zorunda olacak.

Yasa koyucular, bu kuralların olası şüpheli işlemleri tespit etmeye ve engellemeye çalıştığını söyledi. 

Bazı milletvekilleri harekete karşı çıktı

Avrupa Halk Partisi’nden (EPP) AB milletvekilleri bu harekete tartışmalı değişiklikler diyerek karşı çıktılar. EPP ekonomi sözcüsü Markus Ferber şunları söyledi:

“Kriptoda AML risklerini ciddiye almamız gerekiyor, ancak barındırılmayan cüzdanları yasaklamamalıyız. Bu, nakit paranın yasaklanmasıyla eş değer olacaktır.

Bu tür teklifler ne garantilidir ne de orantılıdır. Yeni teknolojileri düzenlemeye yönelik bu yaklaşımla, Avrupa Birliği diğer, daha açık fikirli yargı alanlarının daha da gerisine düşecektir.”

Kripto endüstrisi savunucuları da teklife tepki gösterdi. Coinbase CEO’su Brian Armstrong, bu önlemleri “inovasyon karşıtı, gizlilik karşıtı ve kanun yaptırımı karşıtı” olarak nitelendirdi. Kuralların orantısız bir şekilde kripto sahiplerini cezalandırdığını da sözlerine ekledi.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin