Avrupa Birliği'nden kriptoları yasaklamaya yönelik yasama paketi!
Avrupa Birliği'nden kriptoları yasaklamaya yönelik yasama paketi!

AB kripto paraları yasaklayabilir: Kritik karar bugün geliyor!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – AB parlamenterleri, AB’nin dijital varlıkları yönetmeye yönelik yasama paketi olan Kripto Varlıklarda Piyasalar (MiCA) çerçevesinin bir taslağını oylayacaklarını duyurdu.

AB kripto paraları yasaklıyor mu?

Taslak, çalışma kanıtı olarak bilinen enerji yoğun bir bilgi işlem süreci tarafından desteklenen kripto para birimlerinin kullanımını sınırlamaya çalışan bir öneri de içeriyor. Oylamanın kafa kafaya olacağı düşünülse de komite üyelerinin çoğunluğu küçük bir farkla tedbire karşı oy kullanabilir.

Halihazırda AB’de ticareti yapılan Bitcoin ve Ethereum gibi kripto para birimleri için kural, konsensüs mekanizmalarını iş kanıtından daha az enerji kullanan hisse kanıtı gibi diğer yöntemlere kaydırmak için aşamalı bir plan öneriyor.

Hükmün önceki bir versiyonu, Ocak 2025’ten itibaren AB’de çalışma kanıtı kriptosunun yasaklanmasını önermekteydi. Fakat kripto savunucularından gelen eleştirilerin ardından hüküm kaldırıldı.

Parlamento taslağa karar verdiğinde, Avrupa komisyonu, konsey ve parlamento arasında resmi bir müzakere turu olan bir üçleme aşamasına geçilecek.

Haber dünya çapındaki kripto topluluğu tarafından tepkiyle karşılandı.

thepaypers


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin