Kripto girişim sermayesi firması Blockchain Capital, Facebook'un kripto para projesi Libra’ya katıldı
Kripto girişim sermayesi firması Blockchain Capital, Facebook'un kripto para projesi Libra’ya katıldı

AB Facebook’un Libra’sını antitröst konusunda mercek altına aldı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Facebook’un halen AB tarafında Libra kripto para projesi ile ilgili antitröst (tekelleşmeyi önleme) konularında soruşturma altında.

Bloomberg tarafından görülen bir belge, Avrupa Komisyonunun Libra Birliği tarafından “şu anda potansiyel rekabet karşıtı davranışları araştırdığını” gösteriyor. Haberde belgenin, komisyonun Facebook’un planlanan dijital ödeme sisteminin rakiplerini haksız yere kilitleyebileceği konusunda endişelendiğini öne süren bir anket olduğu açıklanıyor.

Libra Birliğinin yönetim yapısı ve üyeliği görünüşte inceleme altında gibi. Mastercard ve Visa da dâhil olmak üzere çok sayıda büyük şirket, projede Libra Birliği ile ortak olmak için şimdiden serbest anlaşmalar imzaladı.

Avrupa Komisyonu ayrıca, Libra’nın, kullanıcı verileri dâhil olmak üzere bilgilerin kullanımıyla ilgili “olası rekabet kısıtlamalarına” yol açabileceğinden endişe duyuyor. Ayrıca, Libra’nın WhatsApp ve Messenger gibi Facebook hizmetlerine olası entegrasyonuna da bakılıyor.

Bloomberg, bu tür bir anketin genellikle AB bilgi toplama araştırmalarının başında yayınlandığını söylüyor.

Avrupa Komisyonu, mevzuat öneren ve uygulayan, politikaları ve bütçeyi uygulayan AB’nin yürütme kolu olarak faaliyet gösterir. Bloomberg, komisyonun ve Facebook’un belge hakkında yorumda bulunmayacağını söyledi.

Libra, henüz ülke düzenleyicilerini ikna edebilmiş değil

Facebook, ülkelerin düzenleyici otoritelerinden dijital para planlarıyla ilgili bir endişe dalgasıyla karşı karşıya bulunuyor. ABD’deki milletvekilleri, olası sorunlar incelenip çözüme kavuşturulana kadar projenin durdurulmasını bile istediler.

Kongre Üyesi Maxine Waters başkanlığındaki ABD milletvekillerinden oluşan bir heyet, bu hafta İsviçre’ye giderek Libra’nın İsviçre veri gizliliği direktörüyle görüşme planları bulunuyor.

İsviçre’de kurulan Libra Birliği ile Facebook, İsviçre Federal Veri Koruma ve Bilgi Komiseri’nden veri gizliliği düzenleyicisi olmasını beklediğini söyledi. Ancak komisyon üyesi Adrian Lobsiger, daha önce Facebook’un aslında proje hakkında temasta bulunmadığını ve daha fazla bilgi için çağrıda bulunduğunu söyledi.

Çarşamba günü yayınlanan bir Reuters haberine göre de Lobsiger’ın Ofisi dün yaptığı açıklamada, bu ayın sonuna kadar Libra’ya ilişkin ayrıntılı bilgi verilmesinin beklendiğini söyledi.

coindesk

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin