Bu kripto paranın değeri yarım saatte 60 milyon dolardan sıfıra düştü! Sebebi ne?
Bu kripto paranın değeri yarım saatte 60 milyon dolardan sıfıra düştü! Sebebi ne?

AB Bankaları, Amerikan Hisse Senetleri ve Bitcoin performansı resesyona işaret ediyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Alman Die Welt gazetesinin finans bölümü editörü ve devletlerin borç bağımlılığı üzerine kitap yazan Holger Zschaepitz, AB bankalarını içeren EuroStoxx Bank Index’in dün kritik bir eşik olarak görülen 80 seviyesinin altına düştüğünü belirtti.

Bu arada, Dow Jones Industrial Average tahvil piyasası uyarı sinyalleri verdikten sonra Çarşamba günü 800 puan düştü. Geçmişte, bunun gibi düşüşler ani bir durgunluğa işaret ediyordu. Ancak, Bitcoin (BTC), yatırımcıların kripto para birimi varlık sınıfının jeopolitik meselelere karşı nispeten duyarsız olduğuna inandıklarından yeni bir güvenli liman varlığı olarak ortaya çıkıyor.

AB Bankaları mücadele ediyor

Euro STOXX Banka endeksi, son bir yıldan bu yana zor zamanlar geçiriyor. 2007 yılında görülen rekor 500 seviyesinden şu an beşte birinden az olarak 80 seviyelerinde seyrediyor. İspanya’nın Santander bankası son yirmi yılını 3 ila 9 avro bandında geçirdi. Ancak şimdi düştü 2,75 ila 3 euro aralığında bulunuyor. Fransa’nın geçtiğimiz yıl hisse başı değeri 69 avroya yükselen BNP Paribas’ı, 30 avronun altına düştü. 2000 yılında 284 avroya yükselen Almanya’nın Commerzbank’ı son 8 yılda 14 avro olarak kapatıldı ve düşmeye devam ediyor.

Stoxx 600, bu ayın başından bu yana zaten yüzde 2 azaldı. Çin, para biriminin Pazartesi günü son 11 yılın en düşük değerine düşmesine izin verdi ve devlete ait şirketlerden ABD tarım ürünlerinin ithalatını askıya almalarını istedi. Euro Stoxx 50 vadeli işlemlerinde de% yüzde 1,1 düşüş oldu. Şiddetli ticaret savaşları nedeniyle daha fazla oynaklık görülmesi durumunda, finansal kriz, beklenildiğinde daha kısa sürede gelebilir.

Avrupa Merkez Bankası, son raporunda kripto para birimlerinin finansal istikrarı için bir tehdit oluşturmadığını belirtmişti. Banka, yüksek oynaklık nedeniyle ve merkez bankasından destek almaması nedeniyle kripto para birimlerinin nakit para veya ticaretin yerini almasının çok zor olduğunu söyledi. Bununla birlikte, son birkaç yılda, Bitcoin ve diğer kripto para birimleri ana akım ve kurumsal oyuncular arasında çok daha geniş bir kabul gördü. Merkezi olmayan ve kolayca aktarılabilir olmanın avantajı ile birlikte, kripto paralar potansiyel olarak bankacılık sisteminin alternatifi olabilir.

Durgunluk uyarısı sinyalleri

Çarşamba günü, 2007’den bu yana ilk kez, 10 yıllık Hazine bonosu verimi yüzde 1,6’nın altına düşerek 2 yıllık Hazine bonosunun getirisinin altına düştüğü kaydedildi. Bu sırayla yatırımcıların endişeye kapılmasını sağlamış, şirketlerin ise hisse senedi satma ve tahvillere yatırım yapmalarına neden oldu. Bunun nedeni, Devlet tahvillerinin, özellikle de ABD Hazinelerinin, yatırımcıların ekonomi konusunda belirsiz olduğunda ellerinde tutmayı sevdikleri güvenli bir liman varlığı olarak görülmeleridir.

Hisse senedi satışları Dow’un 808 puan düşmesine neden oldu – yüzde 3,1 düşüşle. S&P 500 ve Nasdaq sırasıyla yüzde 2,9 ve yüzde 3 düştü. Piyasalardaki bu belirsizlik, aynı zamanda Almanya’nın ikinci çeyreğinde küçülen ekonomisi, ABD-Çin ticaret savaşının en son ateşkese rağmen daha da artması ve Çin’in son 17 yıldaki en zayıf büyüme oranına sahip olmasıyla ilgili haberlerle körüklendi.

Ancak, Bitcoin ve diğer kripto para birimleri ABD-Çin ticaret savaşıyla gerilen ortamda hafif bir düşüş yaşasa da Bitcoin 2015-2017 dönemi boğa trendinden daha iyi bir performans sergiledi. Analistlere göre, yeni başlayan bir durgunluktan korkan yatırımcılar, Bitcoin’e altın ve diğer değerli metallere benzer şekilde güvenli bir varlık olarak bakıyorlar.

beincrypto

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin