Blockchain şirketlerine giden fonlar geçen yıla göre yüzde 79 arttı
Blockchain şirketlerine giden fonlar geçen yıla göre yüzde 79 arttı

AB ajansı Blockchain teknolojisine ilişkin bir rapor yayımladı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Avrupa Yaşam ve Çalışma Koşullarını İyileştirme Vakfı (Eurofound) tarafından hazırlanan yeni bir rapor, Blockchain teknolojisinin kamu yararlarının sağlanması ve izlenmesinde nasıl etkili olabileceğini detaylandırıyor.

AB ajansı tarafından iki gün önce yayımlanan rapor; yapay zeka, telepresence* ve robotik gibi bir dizi yeni teknoloji alanını kapsıyor. Raporda Blockchain teknolojisiyle ilgili olarak, “kamu yararının sağlanmasında ve yönetilmesinde” yardımı olabileceği ifade ediliyor.

*Telepresence: Sanal gerçeklik teknolojisini kullanarak makinelerin uzaktan yönetilmesi.

“Blockchain teknolojisi halen erken aşamalarında”

Raporda şu ifadeler yer alıyor:

Hizmet sektöründe olduğu gibi, Blockchain teknolojisinin kullanımı sağlık ve sosyal alanda da benimsenmenin erken bir aşamasında. Bugüne dek nakit olarak fayda sağlamak ve emeklilik katkı paylarını izlemek için kullanıldı.

Ancak raporun da kabul ettiği gibi, Birleşik Krallık’taki bir deneme de dahil olmak üzere bu kullanım örneğiyle yapılan geçmiş deneyler, ilgili maliyetler göz önüne alındığında çok fazla meyve vermedi. Bu, Financial Times’ın 2016 yılında bildirdiği gibi, dış gözlemcilerden gizlilik endişeleri getirdi.

Çalışma ve Emeklilik Dairesi geçtiğimiz ağustos ayında, kamu yararına sahip olanlara zamanında ödeme yapmak için dağıtık defter teknolojisine hâlâ olası bir çözüm olarak baktıklarını açıklamıştı.

theblockcrypto

Ünlü yatırımcıdan önümüzdeki iki hafta için kritik Bitcoin tahmini


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Buraya tıklayarak Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açabilirsiniz!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin