featured

AAVE V3 hakkında bilmeniz gerekenler! Kripto para piyasasına etkisi ne oldu?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – AAVE V3’ün gelişi, getirdiği iyileştirmeler dolayısıyla kripto alanında beklenen bir gelişmeydi.

Ancak lansmanından bu yana devam eden ayı piyasası nedeniyle büyüme hedefine ulaşamadı.

AAVE V3 beklenen başarıya henüz ulaşamadı

V2, Aralık 2020’de piyasaya sürüldü. Tüm iniş ve çıkışlardan sonra, şu anda DeFi protokolüne kilitlenen toplam değer 5,87 milyar dolarda bulunuyor.

AAVE V3

Bununla karşılaştırıldığında, V3 çok daha iyi durumda. Sadece beş ayda 1,59 milyar dolarlık bir TVL elde etti. Bu oranda, V3’ün değeri 20 ay içinde 8 milyar dolardan fazla olacaktır.

Yine de, V2 ayıların yüküyle karşı karşıya. Bu yüzden 18 milyar dolarlık bir TVL’den düşüş yaşadı.

Bununla birlikte yavaş büyümeden bağımsız olarak, ağda iyimserlik ödüllerinin lansmanı, kullanıcıların performansında bir artış sağladı.

Sonuç olarak, TVL de son iki haftada %24’ten fazla arttı.

Zincir içi analiz, V3’te ödünç alınan varlıkların piyasa durumunun önemli ölçüde arttığını gösteriyor. Ödünç alınan miktarın çoğunluğu sadece beş token arasında dağıtılır.

WMATIC, WETH, USDT, USDC ve DAI, V3 pazarına hakimdir. V2 pazarında, CRV USDT’nin yerini alırken, varlıkların geri kalanı da oradaki alana hâkim oldu.

Özellikle, WBTC mevduatlarda daha yüksek hâkimiyete sahipti. Ancak geçen hafta boyunca, şu anda en çok yatırılan varlık olan ve aynı zamanda protokolde en büyük arza sahip olan USDC tarafından devralındı.

Bununla birlikte V3’ün kullanıcıları, protokol üzerinden ödünç alma ve geri ödeme söz konusu olduğunda istikrarlı olmuştur.

Hızla büyüyerek, bu ay borçlanma ve geri ödeme sayısı toplam 100 milyon doları aştı.

Bu nedenle, V3’ün hacim olarak V2 seviyesine ulaşması zaman alabilir. Ancak ilginç bir şekilde, kullanım söz konusu olduğunda, V3 zaten V2’yi geride bırakıyor.

ambcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin