Aave DeFi kredilerinde Compound’u geride bırakıyor
Aave DeFi kredilerinde Compound’u geride bırakıyor

Aave, DeFi kredilerinde Compound’u geride bırakıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – DeFi alanında faaliyet gösteren kripto para birimleri son dönemlerde öne çıkıyor. Bu platformda kredi sağlayan varlıkların yükselişi daha çok dikkat çekiyor. 2020 yılında ortaya çıkan Aave, DeFi kredilerinde büyümeye devam ediyor. Son 6 ay içinde piyasa değerini 8 kata kadar çıkaran kripto para birimi çıkışını sürdürüyor. 

Yatırımcılar, DeFi kredilerinde merkezi bir kurum olarak kalmaya devam etme gücüne sahip olup olmadığını merak ediyor. Sektörde yükselişin olması kullanıcıları da bu alana yöneltiyor.

Aave, TVL konusunda Compound’u geçti

Ekim ayından bu yana DeFi pazarında büyüme artıyor. DeFi pazarı 20 Ekim’de 240 milyar doları aşarken kilitli değerde (TVL) yer alan varlık değeri 200 milyar doları aştı. En fazla paya sahip olan kripto birimi ise Aave oldu. Aave’nin TVL’i yaklaşık olarak 19 milyar dolara ulaştı. Aave’yi ise Curve, MakerDAO ve Compound takip etti.

AAVE ilk sırada yer alırken Compound 12 milyar dolarla 5. sırada kendine yer buldu. Borç verme konusunda Aave’nin TVL’si Compoud’ın epey ilerisinde. 6 aylık verilere baktığımızda bunu net olarak görebiliyoruz. Bunun en büyük nedeni ise, geleneksel finansa benzeyen modeline ve Mali Davranış Otoritesi ile şifrelenmiş varlıklarda çalışabilmesi olarak gösterilebilir. 

Öte yandan 20 Ekim tarihi baz alındığında Aave’nin, DeFi borç verme ve borçlanma endüstrisindeki artışı ile Compound’u gölgede bırakıyor. Aave’nin yüzde 82’lik dolaşım arzı Compound’un yüzde 62’lik dolaşımını geçiyor.

AAVE mevduat hacimleri baskın 

Mevduat hacimlerinde de  Aave’nin artışını görebiliyoruz. Yaklaşık 21 milyar dolarlık mevduat hacmi  Compound’un 18 milyar dolarlık mevduat hacmi geçti. Aave, Polygon’un mevduat ve borç verme sübvansiyonları ile birlikte borç verme ve madenciliğe yöneldi. Bu projeyi daha da değerli yaptı.

cryptoslate


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin