featured

MATIC yeni ATH yolculuğuna hazır mı?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasında Bitcoin’in yaşadığı dikkat çekici çöküş piyasada yaşanan satışları tetikleyici bir rol oynamıştı. Bununla birlikte çoğu kripto para biriminin fiyat grafikleri de kırmızıya boyandı.

Terra gibi bazı altcoinler akıntıya karşı yüzüp büyük değer kayıpları yaşarken, MATIC gibi bazı altcoinler de hızlı bir toparlanma yaşadılar. Polygon (MATIC) bir süredir yeni ATH’lere dokunuyordu. Bitcoin’in yavaş yavaş toparlanmasıyla birlikte MATIC’in fiyatı da tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 2,7 dolara doğru ilerliyor gibi görünüyordu.

Peki, MATIC sonunda yeni bir ATH yapacak mı yoksa fiyat Mayıs sonuna doğru olduğu gibi 2,44 dolar seviyesinden geri mi dönecek?

Fiyat hareketleri yeni büyük performans için hazır görünüyor

Yaşanan büyük pazar satışlarının ortasında, altcoin’in fiyatı 4 Aralık’ta 1.5 dolar seviyesine kadar düşmüştü. Yani MATIC fiyatı yüzde 30’a yakın bir değer kaybı yaşadı. Bununla birlikte, token hızlı bir şekilde toparlandı. Kısa süre içinde de 2.25 dolar seviyesini geçmeyi başardı.

Şimdi ise token, 2,44 dolar seviyesinde işlem görüyor. Yani 2,7 Dolarlık ATH’sinin hemen altında. Altcoin yeni bir ATH’ye koşmak için yeterli potansiyele sahip gibi görünüyordu. Peki koşuya devam edecek mi yoksa geri mi dönecek?

MATIC’in göreli güç endeksi (RSI) %28.35 oranındaki günlük kazançlarına rağmen hâlâ aşırı alım bölgesine ulaşmamıştı. Fakat son yaşananlar altcoinin yükselmesi için daha fazla alan sağladı.

MATIC’in kritik direnç seviyelerinin üzerine çıktığı önceki durumda, RSI belli sinyaller vererek önemli ölçüde yükselmişti.

Ayrıca RSI, Aralık ayı başlarında aşırı alım bölgesini test ettikten sonra hızlı bir toparlanma görmüştü. RSI’daki parabolik toparlanma neredeyse MATIC’in ATH yaptığı Mayıs ayı başlarında görülene benzer bir şekildeydi.

Bununla birlikte, MATIC’in dolaşımdaki piyasa değeri, bu yazının yazıldığı sırada sonunda 16 milyar dolarlık sınırı aştı. İlginç bir şekilde, fiyat artışı Katman 2 protokolünde meydana gelen bazı olumlu gelişmeler tarafından tetiklenmiş gibi görünüyordu.

Birikim ve kurumsal destek fiyatı artırıyor

‘Düşüş hissi ile satın alma’ olayı MATIC lehine çalıştı ve 6 Kasım’da 3.000.300 MATIC (o sırada 5.802.630 dolar değerinde) Binance’den bilinmeyen bir cüzdana transfer edildi. Bu, birikim eğiliminin fiyat lehine nasıl hareket ettiğini gösterdi.

Bununla birlikte, token için günlük aktif işlemlerde yükselme yaşanırken, aktif mevduatlar kripto para birimi için güzel bir toparlanma sunan ve yüksek ağ etkinliğini vurgulayan küçük bir düşüş yaşadı.

MATIC grafik

MATIC, kripto borsasında işlem gören ürün (ETP) ihraççısı 21Shares’in Paris ve Amsterdam’daki Euronext borsalarında alt ile bağlantılı bir ürünü listelediğini açıklamasının ardından geçen hafta toparlanmaya başladı. Bununla birlikte, MATIC’in zincir üstü metrikleri parlak görünse de, perakende kalabalık hâlâ kripto para birimi üzerinde çok etkili değildi.

MATIC’in nispeten düşük ticaret hacimleri de bunun kanıtıdır. Bu nedenle, perakende kalabalığından bir itme, tokenın yokluğunda 2,7 doları geçme şansını engelleyebilecek bir ATH’ye yarışının anahtarı olacaktır.

ambcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık! Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin