featured

Uniswap yatırımı yapmadan önce bilmeniz gereken her şey

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasında Bitcoin son 24 saat içinde büyük bir değer kaybı yaşadı. Altcoinler de Bitcoin’in bu çöküşünü takip ederek oldukça yüksek oranlarda düşüş yaşadılar. Altcoin Uniswap da şu anda piyasanın geri kalanı kadar bu düşüşten etkilendi. Ancak DEX tokeni geçmişte de benzer durumlarla karşılaşmıştı. Dolayısıyla bu, Uniswap yatırımcılarının daha önceden de karşılaştıkları bir durum. Alışkın oldukları bir durum olduğu için de yaşanılan bu düşüşe rağmen henüz gerçek bir hamle yapmadılar.

Son 24 saatteki Uniswap hareketleri

Uniswap piyasanın geri kalanına benzer bir şekilde neredeyse yüzde 26 oranında düşüş yaşadı. Ancak Uniswap’ın uzun süredir iyi bir ivme kazanamadığını belirtmek de yanlış olmayacaktır. Bu argüman, üç nedenle desteklenebilir.

İlk olarak, Mayıs ayından bu yana tüm zamanların en yüksek seviyesini yakalayamadı. Bir de üstüne yaşanılan bu düşüşle şu anda bu seviyenin %61.5 oranında altında kalıyor.

İkinci olarak; 23 dolar ile 27 dolar arasındaki bölge, Mayıs ayından bu yana UNI’nin birçok kez gezindiği aralık olmuştu. 27 dolarlık direnç test edildi ancak ardından bu testler birkaç kez başarısız oldu. Üstelik yükselen ADX’e bakıldığında, bu düşüş eğiliminin altcoin için sadece güçlendiği anlaşılıyor.

Üçüncü olarak sadece spot değil, Uniswap’ın türev piyasası da son 24 saatte olumsuzluklardan etkilendi. OI 110 milyon dolar düştü, fonlama oranı kesin negatife döndü ve piyasa 7 milyon dolar değerinde tasfiyeye tanık oldu. Bu da tek bir günde yaşanan tasfiyede 3 ayın en yüksek seviyesi oldu.

Ancak yatırımcılar hala pes etmiş gibi görünmüyor. Son 6 ay boyunca ‘HODLing’ demeye devam ettiler.

Aslında, ellerinde daha fazla UNI tutmak ve biriktirmek için nispeten daha düşük fiyatlardan yararlanıyor olabilirler. Sonuç olarak, Uniswap’ın borsalardaki arzı sürekli olarak düşüyor.

Aynı duygu, UNI’nin sürekli düşen hızında da hissediliyor. Bunlar da tokenin çok fazla el değiştirmediğini gösteriyor.

Ayrıca ortalama kripto para miktarı, yatırımcıların şu an için varlıklarını elden çıkarma havasında olmadığını da kanıtlıyor.

Arzın %50’sinden fazlasına hakim olmalarına rağmen hacimleri yetersiz olduğundan, yalnızca perakende yatırımcılar değil balinalar da bu ivmeyle uyum içinde.

Bu nedenle, UNI yatırımcıları kayıplarla cesurca baş ettikleri için piyasadan çekilmeyebilirler. Ancak, yeni yatırımcılar daha uygun bir giriş noktası bulmak için önümüzdeki 48 saat boyunca piyasayı izlemeliler.

ambcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin