Ethereum 2.0, kripto topluluğunu kurtarabilecek mi?

Ethereum 2.0, kripto topluluğunu kurtarabilecek mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Altcoinlerin lideri Ethereum, geçtiğimiz sene birkaç güncellemeye imza atmıştı. Bunlardan en dikkat çekeni ise “London Hard Fork” ve “Altair” olmuştu. Özellikle de Londra güncellemesi ağ üzerinde iyileştirme yapmıştı. ETH miktarı bu süreç içinde ise yakım işlemleriyle dikkat çekti. Tüm bunların hazırlığı ise Ethereum 2.0 için olduğu biliniyor. Peki Ethereum 2.0 ile ilgili bilinmesi gerekenler neler? Tüm topluluğa faydası olacak mı?

Ethereum 2.0, mevcut blok zincirini yeni bir işlevle zenginleştiren ETH Blockchain teknolojinin sonraki sürümü. 2.0 ile beraber mevcut şifreleme ile ilgili birçok çözümün oluşması bekleniyor. 

Ethereum, kendi para birimi üzerinden değişmez, programatik sözleşmeleri ve uygulamaları kolaylaştırabilecek bir platform sağlamak için geliştirildi. Fakat, yavaş işlem işlem ve yüksek işlem maliyetleri fazlasıyla eleştiri aldı. Alternatif varlıkların bu alanda daha iyi olması Ether’i ikinci plana attı. Proje, 2.0 ile beraber yeniden ağ üzerindeki maliyetleri düşürmek istiyor.

Ethereum 2.0 ne farklar sunacak?

Kripto para birimi, güncelleme ile birlikte pek çok yeniliği vadediyor. Ethereum 2.0’ın kullanıcılar ve geliştiriciler için büyük bir yük olan mevcut sınırlamaların üstesinden gelmesi bekleniyor. Güncelleme, daha iyi güvenlik ile ağın hızını, verimliliğini ve ölçeklenebilirliğini artıracak. Güncelleme için önemli üç özellik ise şu şekilde;

  • Proof-of-stake
  • Sharding
  • eWASM

Proof-of-stake

Ethereum 2.0 için belki de en önemli özellik. 2.0 ile değişiklikten en fazla etkilenecek sistem “Proof of Stake” olarak öne çıkıyor. Güncelleme sayesinde Ether, iş kanıtı mekanizmasını hisse kanıtı ile değiştirecektir. PoW mekanizması, Ethereum madenciliği için karmaşık denklemleri hesaplamak için büyük miktarda enerji gerektirdiğinden, bu özellik enerji sorunlarını çözer. 

Sharding

Aynı anda birden fazla işlemi yürütmek için blok zinciri ağını farklı alanlara veya parçalara bölerek ölçeklenebilirlik sağlar. Bu, Ethereum’un işlem tıkanıklığını ele almasına izin verecektir.

eWASM

Ethereum sanal makinesi (EVM), DeFi kullanıcılarının odağını Bitcoin’den Ethereum’a kaydıran önemli gelişme olacağı düşünüyor. Temel olarak, EVM akıllı sözleşme yeteneğine sahip tüm düğümler arasında oluşturulan ağdır. Oyunlar oluşturabilir, finansal işlemler gerçekleştirebilir ya da çevrimiçi hizmet sağlayabilir. Ethereum 2.0 tüm bunlarla beraber iyileşmiş bir mekanizmaya sahip olacak.

dailyhodl


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin