Afetlerle sarsılan bu ülke, Bitcoin bağışlarını kabul etmeye başladı!

Afetlerle sarsılan bu ülke, Bitcoin bağışlarını kabul etmeye başladı!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Okyanusya’da bir ada ülkesi olan Tonga, volkan patlamaları ve bunun ardından gelen tsunami nedeniyle zor günler yaşıyor. Ülke, yardım bağışları kapsamında Bitcoin bağışlarını da kabul ettiğini açıkladı.

Cuma günü, Tonga Krallığı, Hunga Tonga yanardağında gerçekleşen büyük bir volkanik patlamanın şokuyla sarsıldı. Bu ilk patlamadan sonra yanardağda birçok patlama meydana geldi ve ülkeyi 4 metrelik bir tsunami ile karşı karşıya bıraktı.

Zorlukların ortasında, kripto sahipleri, yardım çalışmalarına katkıda bulunmak için Bitcoin (BTC) bağışlama niyetlerini dile getirdiler. Twitter kullanıcısı onair_blair, Bitcoin destekçisi ve eski Tongalı milletvekili Lord Fusitu’a’yı, insanların Tonga’nın yardım fonları için bitcoin bağışlayabileceği bir cüzdan adresi kurmaya çağırdı.

1,2 metreye varan dalgalar nedeniyle ülkede insanlar evlerini bırakıp yüksek bölgelere gitmeye başladı. Yazının yazıldığı sırada herhangi bir can kaybı bildirilmedi. Bununla birlikte, yardım kuruluşları hava ve su kirliliği sorununu çözmek için çalışıyor.

Eski Tonga milletvekili Lord Fusitu’a, bir BTC cüzdan adresi ve insanların yardım operasyonlarına yardımcı olmak için fiat para bağışlayabilecekleri bir bağlantı linki oluşturdu. Adres, dünden bu yana toplam 0.10794983 BTC (4.625.29 dolar) bağış aldı.

Tonga’nın Bitcoin madenciliği planları

Lord Fusitu’a, Bitcoin madencilik operasyonlarını güçlendirmek için volkanlardan gelen jeotermal enerjiyi kullanma planlarından bahsetti. Ülkede 21 yanardağ var ve Lord Fusitu’a’ya göre, “her yanardağ 95.000 megavat üretiyor ve çok fazla yedek kalıyor.” Lord, tek bir yanardağın günlük 2.000 dolar değerinde Bitcoin üretebileceğini ve bunun Tonga ailelerine verileceğini belirtiyor.

Eski milletvekili, ülkenin El Salvador’un Bitcoin’i yasal ihale yapma hareketine, benzer bir planı uygulamaya hazır olduğunu da kaydetti. 12 Ocak’ta yayınlanan bir dizi tweet’te Lord Fusitu’a, bunun bu yıl Kasım veya Aralık gibi erken bir tarihte gerçekleşebileceğini söyledi.

cointelegraph


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin