Son dönemin parlayan altcoin'i yeni ATH yaptı! Yükselişin temel sebepleri neler?

Son dönemin parlayan altcoin’i yeni ATH yaptı! Yükselişin temel sebepleri neler?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – 5 gün önce boğa koşusu öngördüğümüz altcoin Fantom (FTM), hafta sonu tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşarak 3.40 dolara kadar yükseldi. Bu ATH, 16 Ocak Pazar günü FTM fiyatında ortaya çıkan %15’lik sağlam bir pompanın ardından geldi.

Zincir içi veri sağlayıcısı Santiment’e göre, Binance gibi platformlardaki FTM fonlama oranı, ağır kısaları gösteren negatife dönüyor. Ancak, bu kısalar sağlam fiyat rallisinin ortasında parmaklarını ağır bir şekilde yaktı. Veri sağlayıcı Santiment’in bildirdiği gibi:

Altcoin, Ekim ayı sonlarında yapılan 3.47 dolarlık ATH’sine yaklaşıyor. Yakından izlenmesi gereken bir sinyal, Binance gibi borsalardaki FTM fonlama oranıdır. Fonlama oranı, negatife gidip kısaları gösterdiğinde fiyatlar yukarı fırlama eğilimindedir.

Son dönemin parlayan altcoin'i yeni ATH yaptı! Yükselişin temel sebepleri neler?

Altcoin’in hafta sonu boyunca elde ettiği bir diğer önemli kilometre taşı, DEX işlemlerinin sayısıdır. 15 Ocak Cumartesi günü Fantom, Ethereum ve Binance Smart Chain’den sonra DEX zincir üstü hacimlerinde üçüncü sırada yer aldı. Ayrıca Fantom, DEX işlemlerinde de Polygon ve Avalanche gibi devleri geçmeyi başardı.

Fantom’un DeFi TVL’si 10 Milyar Doları Geçti

FTM altcoin fiyat rallisinin arkasındaki bir diğer neden ise yüksek DeFi aktivitesi. Fantom blok zincirindeki kilitli toplam değer (TVL) geçen hafta 7.75 milyar doları aştı. Bu TVL oranı, haftalık bazda %26 gibi şaşırtıcı bir sıçramayı ifade ediyor.

Fantom, DApp’ler için onu son derece ölçeklenebilir kılan DAG tabanlı akıllı sözleşme platformundan yararlandığı için diğer Ethereum Katman 1’lere daha hızlı bir rakip olarak ortaya çıkıyor. Ayrıca Fantom, kendisini diğer Ethereum Layer 1’lere göre daha ucuz ve daha hızlı bir alternatif olarak konumlandırıyor.

Örneğin Fantom’da, 0.0000001 dolar gibi düşük işlem maliyetleriyle para transfer etmek sadece 1 saniye sürer. Ethereum’da ise ortalama işlem süresi 15 saniye ve ortalama işlem maliyeti 3 dolardır.

FTM altcoin, stake etme, ödemeler ve yönetim gibi çeşitli amaçlar için faydalı olabilir.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin