featured

Boğalar piyasadaki kayıpları geri kazanmak için harekete geçti! Bu 3 altcoin’in toparlanma çalışmaları nasıl gidiyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Piyasa lideri Bitcoin’in yaşadığı çöküşün ardından altcoin’ler de bu düşüşü takip etmişlerdi. Kripto para piyasasında yaşanan yüksek oranlarda değer kayıplarının ardından, boğalar bu kayıpları geri almak için harekete geçmek istiyorlar. Ancak sağlam bir geri dönüş trendinin başladığını iddia etmek için henüz erken olabilir. Yine de piyasada gelecek vaat eden ralliler mevcut. Boğaların bu rallileri destekleyebilmeleri için yüksek hacimlerde fon sağlamaları gerekiyor.

MANA grafiğinde yükselen bir üçgen şekli oluşturdu. Ancak bunu artan bir OBV ile destekleyemedi. Öte yandan SAND ve Axie Infinity, düşük volatilite aşamasına girerken toparlanmalarını yavaşlatıyor gibi.

Decentraland (MANA)

Altcoin MANA 4 saatlik grafiğinde, kontrol noktasını test ettikten sonra alt kanalda bir arıza yaşadı. Böylece, aşağı kanalda bulunan 2,7 dolar seviyesindeki iki aylık desteğe kadar sert bir şekilde düşüş yaşadı.

MANA, 10 Ocak tarihinde beş haftanın en düşük seviyesine kadar düştü. Ardından, altcoin’in fiyatı 3,02 dolar seviyesindeki zirveyi korurken daha yüksek diplere işaret etti. Bu nedenle 4 saatlik grafikte yükselen bir üçgen şekli oluşturuyor. Şimdi ise test alanları hemen alt trend çizgisinde bulunuyor.

Bu yazının yazıldığı sırada, MANA 2,9459 dolar seviyesinden işlem görüyor. RSI, orta çizginin altına keskin bir düşüş yapmadan önce 60 işaretini bir kez daha test etti. Yazının yazıldığı sırada ise nötr tarafa doğru eğildi.

Ayrıca OBV, zayıf bir canlanma girişimine karşılık gelen bir artışa işaret etmedi. Sıkıştırma Momentumu ise yakın vadede düşük volatiliteyi gösteriyor.

The Sandbox (SAND)

Altcoin, 4 saatlik grafiğinde beklenen yükselen bir kama şekli ile kırılma gördü. Daha sonra ise SAND boğaları 6,03 dolar işaretini destek olarak savunamadı. 10 Ocak tarihinde altı haftanın en düşük seviyesine gidene kadar %39.64 oranında bir geri çekilme gördü. Bu geri çekilme 26 Aralık tarihinin en yüksek seviyesinden itibaren yaşanan düşüş.

10 Ocak tarihinden itibaren iyileşme aşamasındaki altcoin, %22,8 oranındaki sıçrama ile 5.17 dolar seviyesine kadar yükseldi. Daha fazla geri çekilme yaşanırsa 4,44 dolar işaretinin yakınında destek noktası bulunabilir. 20-SMA seviyesi, boğalar karşı koymak için mücadele ederken geçen gün için mükemmel bir direnç görevi gördü.

Bu yazının yazıldığı sırada altcoin, 4,7935 dolardan işlem görüyor. RSI 46 seviyesinde ve son üç gündür denge yakınında zayıf kaldı. Hafif bir düşüş eğilimi sergilendi. DMI düşüş eğilimini ima ederken, ADX ise SAND için zayıf bir yön eğilimi gösterdi.

Axie Infinity (AXS)

Ethereum destekli oyun kriptosu olan AXS, son 24 saat içinde %6,53’lük bir kazanç kaydetti. ATH’sini 6 Kasım’da vurduğundan beri AXS, 121,1 dolar ve 161,5 dolar seviyelerindeki aralığını kaybettiği için istikrarlı bir şekilde düştü.

altcoin AXS

5 Ocak tarihinde yaşanan satış, AXS’nin şimdiki direnç noktası olan üç aylık desteğini 79.4 dolar seviyesinde kaybetmesine neden oldu. Alt kanaldaki son kırılma ile altcoin, 10 Ocak tarihinden itibaren kaybettiği değerinin %23.3’ünü geri aldı ve 20-50 SMA’sının üzerine çıktı.

Bu yazının yazıldığı sırada altcoin AXS, ATH’sinin %51,7 oranında altında 79,33 dolardan işlem görüyor. RSI sağlam bir yükseliş gördü. Ancak aşırı alım bölgesinden düştü ve yavaşlama işaretleri gösterdi.

Ayrıca, DMI alıcılar için bir eğilim sergiledi. Ancak ADX zayıf kaldı. Bu da altcoin için önemli ölçüde zayıf bir yön eğilimi gösterdi.

ambcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin