Bitcoin arzı son bir yılın en düşük seviyesinde! BTC fiyatı için sırada ne var?
Bitcoin arzı son bir yılın en düşük seviyesinde! BTC fiyatı için sırada ne var?

Bitcoin arzı son bir yılın en düşük seviyesinde! BTC fiyatı için sırada ne var?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto borsaları bir buçuk yıl içinde en az miktarda Bitcoin bulunduruyor. Veri analiz firması olan Santiment verilerine göre, dijital para borsaları 13 Aralık 2021 itibariyle BTC’nin sabit arzının yaklaşık yüzde 12’sini elinde tutuyordu. Santiment, analizlerinde, kripto paradaki istikrarsızlığın, azalan varlıklar için suçlandığını savunuyor. BTC son zamanlarda çalkantılı bir dönem yaşadı. Bu dönemde BTC fiyatı 50.000 doların altına kadar geriledi.

Bitcoin’in olumlu görünümü

Bununla birlikte, firma kripto para için olumlu beklentiler olacağını ön görüyor. Azalan arzın BTC sahipleri tarafından önemli miktarda nakde çevrilme olasılıklarını sınırladığını savunuyor. Yine Santiment, borsalarda Bitcoin arzının ağının performansını gösterdiğini de belirtiyor. Böylece kriptonun kısa ve orta vadeli yönlerine işaret edebilir.

Bu verilerin en basit açıklaması, kullanıcıların Bitcoin’lerini borsalardan transfer etmiş olmalarına bağlanabilir. Bir varsayım, birçoğunun onu soğuk cüzdanda tutmayı tercih etmesi diyebiliriz. Böylece BTC’nin uzun vadede değer artışı yaşayacağını düşünülüyor.

Diğer taraftan Bitcoin’in işlem değeri doksan günün en düşük seviyesine düştü. Bu rakamlar, sırayla, yukarıdaki fikri destekliyor. Ayrıca, devam eden hodling, satış baskısını hafifletiyor. Bunun nedeni, düşüş eğilimlerinin istikrarlı bir şekilde gözden geçirilmesine yönelik artan yatırımcı güveni diyebiliriz.

Bitcoin balinaları biriktirmeye devam ediyor!

Sonuç olarak, 50.000 dolar seviyesinin altına düşen bu düşüş, o noktada artan birikime işaret ediyor. Bitcoin balinaları, bir fiyat rallisi bekleyerek HODLing yapmayı tercih etti. Bu HODLing, yatırımcıları ani fiyat değişimlerinden korur.

Artan HODLing, BTC’nin bir değer deposu olarak artan kullanımıyla devam ediyor. Yazım sırasından BTC fiyatı yaklaşık 49.000 dolarda yer alıyor. Fiyat, 24 saat içinde yüzde birden az bir değer artışı yaşadı.

Alternatif olarak, BTC’nin arz düşüşü, kullanıcıların yeni ticaret platformlarına geçtiğini gösterebilir. Örneğin mobil uygulamalar, borsalara giderek daha fazla alternatif oluyor.

Alternatif uygulamaların artmasıyla birlikte yatırımcılar da bu platformlara yönelebiliyor. Birçok ülkedeki düzenleyiciler, yatırımcılar arasında belirsizlik yaratan bu platformlara yönelik gözetimlerini sıkılaştırdı. Sonuç olarak, bazıları mevduatlarını borsalardan çekmeye başvurdu. Bunu, bazı borsaların kullanıcıların fonlarına erişimi sınırlayabileceği beklentisiyle yapıyor.

cryptopolitan


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin