Bitcoin tasfiyeleri yine düşüşe damga vurdu!

Bitcoin arzı azalıyor: Borsaların elindeki BTC miktarı düştü!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para HaberKripto piyasanın en değerli varlığında ilginç şeyler yaşanıyor. 2021 yılında Bitcoin arzı önemli ölçüde düşüş yaşadı. Yatırımcılar, ellerindeki BTC’leri soğuk cüzdanlarda depolamayı tercih ediyor. Özellikle de kurumsal yatırımcılar fazlasıyla uzun vadeli BTC tutmayı sürdürüyor. El Salvador, Elon Musk, MicroStrategy, Grayscale gibi kurumsal yatırımcılar HODL yapıyor.

Kripto borsalarında ise BTC arzı iyice azaldı. Bitcoin’in arz oranı, 2021’in başından bu yana sürekli bir düşüşe tanık oldu. Büyük kripto adresleri, dijital varlıkları son birkaç ay içinde soğuk depoya ve bilinmeyen cüzdanlara taşıdı. Sonuç olarak, önde gelen kripto para borsaları toplam dolaşımdaki BTC arzının sadece %6,2’sini elinde tutuyor.

Bitcoin arzı düşerken, uzun vadeliler artıyor
Kaynak: CryptoRank

2020 yılının öncesinde borsaların elinde ciddi miktarda BTC yer alıyordu. Ancak kurumsal şirketlerin dahil olmasından sonra önemli alımlar gerçekleşti. Bu da borsalardaki Bitcoin arzının düşmesine neden oldu. 2021 yılı biterken Bitcoin arzı borsalar için pek iyi olmadı. Fakat BTC’lerin sürekli satılmaması güveni daha da artırdı.

Bitcoin arzı düşerken, uzun vadeliler artıyor

CryptoRank tarafından Bitcoin arzı ile ilgili bir rapor yayınlandı. Rapora göre, kripto ticaret platformlarının şu anda toplam 1,3 milyon BTC’ye sahip. Öte yandan, Bitcoin’in toplam dolaşımdaki arzı şu anda 18,9 milyon civarında olduğu biliniyor. BTC’nin azalan döviz arz oranı, 2021 boyunca fiyat büyümesinde önemli bir rol oynadı. 

Sınırlı mevcut arz ve büyük bir talep, fiyatı Kasım 2021’de tüm zamanların en yüksek seviyesi ulaştırdı. 10 Kasım tarihinde BTC 69.000 $’bölgesini görerek ATH yaptı.

En çok Bitcoin arzı ise Amerikalı kripto borsası Coinbase’de bulunuyor. CryptoRank’e göre, dijital varlık ticaret platformu Coinbase, 580 binden fazla kripto varlığına sahip. Amerikan kripto borsasını ise, Binance ve Bitfinex izliyor. Dijital borsalar OKEx, Bitflyer ve Bittrex Exchange de önemli miktarda BTC tutuyor. Ancak neredeyse tüm borsalar 2021’de tutarlı çıkışlara sahne oldu.

financemagnates


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin