Beyaz şapkalı hacker, Ethereum tabanlı dYdx'i 2 milyon dolarlık güvenlik ihlalinden kurardı
Beyaz şapkalı hacker, Ethereum tabanlı dYdx'i 2 milyon dolarlık güvenlik ihlalinden kurardı

Beyaz şapkalı hacker, Ethereum tabanlı dYdx’i 2 milyon dolarlık güvenlik ihlalinden kurardı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bugün, merkezi olmayan kripto borsası dYdX, trend olmaya başladı. Kullanıcıların Ethereum akıllı sözleşmeleri aracılığıyla ticaretten yararlanmalarına olanak tanıyan, gözetim altında tutulmayan merkezi olmayan bir borsa olarak yer alıyor. Kısa bir süre önce, günlük işlem hacmi platformda yaklaşık 10 milyar dolara yükseldi ve Coinbase ve Uniswap’ın günlük hacimlerinin ötesine geçti.

Tüm bu olumlu gelişmelerin ardından yaşanan bir gelişme artışı olumsuz etkileyebilir. merkezi olmayan borsaların (DEX‘ler) merkez olmayan yapısı başlıca avantajları arasında yer alırken DEX kullanımının taşıdığı bazı güvenlik riskleri de oluşabiliyor. Protokol, istismar edilmeden önce bir güvenlik açığını çözdükten sonra bugün haberlerde yer alıyor. Ekip haberle ilgili detayları bir dizi tweet’te yayınladı.

dYdX ekibi güvenlik sorunuyla ilgili uyardı

dYdX ekibi, yeni dağıtılan bir akıllı sözleşmeyle kullanıcıları güvenlik sorunuyla ilgili uyardı. Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi ve kullanıcılar uyarıldı:

“24 Kasım Çarşamba gününden itibaren para yatırmak için izin belirlemiş olan tüm kullanıcılara, borsayı ziyaret etmeleri ve mümkün olan en kısa sürede fonları geri almaları tavsiye ediliyor. Paranız risk altında değil ama cüzdanınıza geri taşınmalı.”

Beyaz şapka kurtarma, Samczsun adlı bir kişi ve dYdX ekibi ile iş birliği içinde gerçekleştirildi. Bunun sonucunda potansiyel olarak savunmasız fonlar kurtarılmış oldu.

Etkilenen fonlar 700 hesabı içeriyor (yaklaşık 2 milyon dolar), beyaz şapka kurtarmanın bir parçası olarak emanet akıllı sözleşmesine yönlendirildi. Bu fonlar, dYdX’e yatırılmamış hesapları içeriyor. Bununla birlikte, güvenliği artırmak için yalnızca kullanıcının cüzdanının fonları kurtarma erişimine sahipti.

Protokolün yöneticileri ayrıca kullanıcılara (para yatırmak için bir izin belirleyen), ekip bunu talep edene kadar fon transferi gerçekleştirmemeleri konusunda uyarıda bulundu.

dYdX Layer 2 Perpetuals ürününe para yatırmak için herhangi bir izin belirlemeyen diğer kullanıcılar, yukarıda belirtilen gelişmelerden olumsuz etkilenmedi.

Bu arada bir önemli gelişme gazsız mevduatlar ve 0x takas entegrasyonu için oldu. Bu hesaplar bir sonraki karara kadar devre dışı bırakıldı.

“Etkilenen kullanıcılar kurtarma şansı bulduktan sonra daha fazla bilgi içeren daha sonraki uyarıdan kısa süre sonra gelecek. Bu uyarıdan sonra olayı anlatan ayrıntılı bir rapor yayınlanacak”

Yazının yazıldığı sırada, dydx tokeni son 24 saat içinde %7’lik bir düzeltme ile 13 doların altına inerek kırmızı bölgede işlem görüyordu. Altcoin fiyatı üzerinde benzer bir etki, Ağustos ayının başında da yaşanmıştı.

ambcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin