26 mayıs bitcoin cash
26 Mayıs Bitcoin Cash teknik analizi

26 Mayıs Bitcoin Cash teknik analizi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin Cash, Nisan ayında yaptığı ralli ile belki de adından en çok bahsedilen coinlerden biri oldu. Nisan ortalarında yaklaşık 750 dolardan başladığı yukarı yönlü fiyat hareketi, 1850 dolar seviyelerini gördüğü Mayıs ayının ilk haftasına kadar devam etti. Sonrasında tüm kripto para piyasasını etkileyen satış baskısına maruz kalan BCH/USD paritesi, kazançlarının önemli bir kısmını geri verdi. 26 Mayıs Bitcoin Cash fiyat görünümü ise şu an için 1000 dolar seviyelerine tutunmaya çalışıyor.

Bitcoin Cash haftalık görünümü

26 mayıs bitcoincash
kaynak: tradingview

Geçtiğimiz hafta birçok yatırımcı alım baskısının piyasaya geri dönmesi ile Bitcoin Cash’in hard forkunun fiyatları daha yüksek seviyelere çekeceğini düşündü. Fakat düşünülen gibi olmadı. Asıl hayal kırıklığını yaratan ise bu haftaki fiyat hareketlerini göz önünde bulunduran konu değildi. Piyasa tarafından değerlendirilmesi gereken önemli konuyu ise satıcıların fiyatlara baskı yaparak, her geçen gün fiyatları aşağı çekmesi olarak düşünebiliriz.

Örneğin son yedi günde, Bitcoin Cash, Cardano ve IOTA’ dan sonra ilk on kripto para içerisinde en kötü 3. Performansı gösteren coin oldu. Herkesin aklındaki soru ise; bu trend değişecek mi? ya da Bitcoin Cash’in daha iyi özelliklere sahip yeni network güncellemesine rağmen, coinde değer kaybı devam edecek mi?

Genel kripto algısının hala düşüş eğiliminde gibi gözüküyor. Bunun yanında son iki günde daha yükseklere çıkma girişimini tersine çeviren herhangi bir “kırmızı mum çubuğu”, fiyatların 850 dolara geri dönmesine neden olabilecek satış baskısını getirebilir. Aynı şekilde bu hafta sonu, herhangi bir fiyat hareketi, Bitcoin Cash’de sıçrama etkisi yaratarak, fiyatın 1500 dolara geri dönmesini sağlayabilir.

26 mayıs Bitcoin Cash Günlük grafiği

26 mayıs bitcoin cash günlük
kaynak: tradingview

18 Mayıs’tan sonra artan yükselişler ve sahte yükselişler patlak verdikten sonra, fiyatlar 1100 doların altına düştü. Ve şimdi, fiyatın, 850 dolar civarında bir önceki önemli destek hattına doğru ilerlediğini görüyoruz. Şu an BCH/USD paritesi için herkesin bekleyenlerin çoğunlukta olduğu görülüyor. Bir yükseliş sinyalini teyit etmeden de kimsenin alış için pozisyon alacağı yok gibi duruyor.

Eğilim düştü ancak daha fazla yükselişin olduğu 24 Mayıs’ta ana destek olan 850 dolardan başlayan hareket gibi bu yükselen mumlar bir heyecan yaratsaydı, şu an piyasa katılımcıları bize farklı hikayeler anlatıyor olacaktı. Ayrıca arka planda fiyatlar ve hacimler arasında bir sapma olduğunu da söylemek mümkündür. Sonraki artışlarla fiyatlar düşüyor. Ne olursa olsun, piyasa şu an nötr kalıyor ve aynı zamanda Bitcoin Cash konusunda bir boğa piyasasından bahsetmek için fiyatın 1300 doların üzerinde bir yukarı ivme gerçekleştirmesi beklenebilir. Aksi takdirde, 24 Mayıs’ta görülen 930 dolar seviyelerine tekrar gerilemesi halinde, BCH/USD paritesi 850 doları test edebilir.

newsbtc

Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin