featured

Cardano, Shiba Inu ve VeChain fiyat analizi – 5 Aralık

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto piyasası, geçtiğimiz gün boyunca yaşadığı fiyat çöküşünün ardından bir toparlanma sürecine girdi. Bu sürecin ardından ise 24 saat içerisinde, yükseliş başladı ve piyasada yeniden kazançlar görüldü. Kripto para piyasasının genel görünümüne bakıldığında düşüş eğilimi korunurken, Cardano, Shiba Inu ve VeChain bu çöküş döneminde birkaç ayın en düşük seviyelerine geldi.

Ayıların çok haftalı destekleri aşmasının ardından, kısa vadeli teknik göstergelerin düşüş eğiliminde olması uzun vadeli bir avantaj sağlayabilir.

Cardano (ADA)

Kripto para yatırımcılarının yakından takip ettiği altcoin ADA, Eylül ayı başlarında ATH’sine dokunduktan sonra oldukça düşük bir performans sergiledi. ADA, 9 Kasım’da bir ayın en yüksek seviyesine ulaştıktan sonra sert bir şekilde aşağı kanala girdi. O zamandan beri, fiyat 3 Aralık’ta 19 haftanın en düşük seviyesini gördü. Bu da yüzde 49,9’un üzerinde bir fiyat düşüşüne yol açtı.

ADA boğaları, 2 Aralık’ta bir aşağı kanal kırılmasının ardından sonunda onu kırana kadar direnci üç kez 1,62 dolar seviyesinde yeniden test etti.

Bununla birlikte, piyasada genel olarak hakim olan düşüş hissi ADA’nın uzun vadeli düşüş hareketlerinin ateşine de yakıt eklemiş oldu. Sonuç olarak, fiyat hareketi 16 haftalık direncin de altına 1,4 dolar seviyesine kadar düştü.

Bu yazının yazıldığı sırada ADA, ATH’sinin yüzde 55,5 altında 1.379 dolar seviyesinden işlem görüyor. RSI, düşüş bölgesine geri döndü ve herhangi bir canlanma işareti göstermedi. Ayrıca, Squeeze Momentum göstergesi, yüksek volatiliteyi gösteren gri noktalarla parladı. DMI çizgileri ise düşüş piyasasının varlığını gözle görülür bir şekilde doğruladı.

Shiba Inu (SHIB)

Bir diğer yakından takip edilen altcoin ise Shiba Inu. Köpek temalı kripto para birimi, 28 Ekim tarihinde ATH’sine dokunmuştu. Fakat bu tarihten beri değerinin yüzde 58’inden fazlasını kaybetti. SHIB, 4 saatlik grafiğinde azalan bir üçgen kırılımı oluşturmasının ardından aşağı kanalda ısrarla gevşeme yaşadı. Boğalar ise bir aylık destek seviyesini 0.000035 dolarda tutmak için mücadele etti.

29 Kasım’da aşağı yönlü bir kırılmanın ardından boğalar toparlanmaya çalıştı ancak momentumlarını koruyamadı. Sonuç olarak daha geniş bir satışa yol açan fiyat hareketi, 3 Aralık’ta altı haftanın en düşük seviyesini gördü.

Boğalar çok çaba harcamasına karşılık olarak, 0.00002914 dolarlık destek seviyesini oluşturmayı başardılar. Bunun sonucunda ise SHIB 24 saatlik bir süre içerisinde yaklaşık olarak yüzde 6,03 oranında yükseliş yaşadıktan sonra 0,00003745 dolar seviyesinden işlem gördü.

Geçen gün, RSI satıcıları tercih etti ancak aşırı satım bölgesinden 12 puanlık bir sıçrama gördü. Ayrıca DMI, zayıf bir yön eğilimine işaret ettikten sonra da düşüş gücünü doğruladı.

VeChain (VET)

Kripto para yatırımcıları, altcoinlerden VET’in de fiyat hareketlerini takipteler. VET, 3 Aralık’ta dört ayın en düşük seviyesine gerilemişti. Bu hızlı ve dik düşüşün ardından VET, uzun vadeli yükseliş trendini geçersiz hale getirdi.

Fiyat 9 Kasım’da altı ayın en yüksek seviyesine ulaştıktan sonra boğalar avantajlarını kaybetti. Gözde altcoinlerden biri olan VET’in değeri o zamandan beri yüzde 49,6 oranında bir düşüş yaşamıştı. Bu yüksek oranlı düşüşün ardından güçlü bir çıkış yaşamıştı.

Bu düşüş bir aşağı kanala işaret ederken, VET boğaları 0,10063 dolarlık direnci korumak için mücadele etti.

Bu yazının yazıldığı sırada VET, 24 saatlik bir zaman dilimi içerisinde yüzde 5.6 oranında bir kazanç kaydetti. Bu yükselişin ardından 0.09446 dolar seviyesinde işlem görüyor. RSI, 19.5 işaretine doğru şaşırtıcı bir düşüş gördü. Ancak yarı çizgiye doğru bir canlanma gösteremedi. Ayrıca, DMI inkar edilemez bir şekilde yüksek yön eğilimi olan ayıları tercih etti. Şimdi, alıcılar devam eden düşüş eğilimi ile 0.1006 dolar seviyesinde direnç noktasını takip edebilirler.

ambcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin