featured

Metaverse kripto paralar nedir? Aslında ne satın alıyorsunuz?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Metaverse, bir nevi sanal evrendir. Geçtiğimiz günlerde ise Metaverse, Facebook’un ürün stratejisi haline geldi. Decentral land (MANA), Sandbox (SAND) ve Enjin Coin (ENJ) gibi Metaverse ile ilgili kripto para birimlerinin, sahneye çıkmalarıyla piyasa değerinde patlama yaşadıklarını gördük. Bu patlamada Metaverse yatırımcılarının etkilerinin de büyük olduğunu söylemek mümkün.

Bu yazıda, önde gelen üç Metaverse oyun kripto para birimini ve bunların geçtiğimiz hafta yaşadıkları önemli artışlarını incelenecektir. Ayrıca bu oyunların uzun vadeli değerinin nereden gelebileceğine dair de bazı bilgilerden söz edilecektir.

Decentral land (MANA)

Özünde kripto oyunlarının amacı, dijital hayatı kullanıcılar için gerçek değere dönüştürmektir.

Bu hafta sonu The Metaverse Group adlı bir Tokens.com yan kuruluşu Decentraland’da 618.000 MANA satın alındı. Başka bir deyişle bu yazı yazılırken yaklaşık olarak 3 milyon dolar karşılığında Decentraland satın alındı.

Geçen hafta boyunca Decentraland, MANA kripto para biriminde %40 oranında bir kazanç elde etti.

Decentraland, Metaverse’in oyundaki en somut uygulaması olabilir. Kullanıcılar oyun içi kripto para MANA’yı arazi, giysi, sanat eseri ve kullanıcı tarafından oluşturulan diğer karşılıksız malları satın almak için kullanabilirler.


Kullanıcılar, oyuna bir Ethereum cüzdanı bağlayarak ve Coinbase veya Uniswap gibi bir borsada MANA satın alarak mal satın alabilirler. Daha fazla insanın oyuna ilgi duyması, satın alma yapması; arazinin ve malların spekülatif değerini dijital alanda doğrulaması nedeniyle MANA’nın bu kadar kısa bir süre içinde değerinin arttığını söyleyebiliriz.

Sandbox (SAND)

Sandbox, kullanıcıların kendi oyunlarını ve görünümlerini oluşturabilecekleri ve Robucks’ta telafi edilebilecekleri kripto dışı oyun olan Roblox’a benzer. Sandbox’ın farkı, OpenSea’de satın alınabilen Sandbox arazilerinin NFT parselleri şeklinde olmasıdır.

Roblox’un özelliği, Roblox’taki oyun yaratıcısının tüm oyununu veya üzerinde bulunduğu sunucu alanını başka bir kullanıcıya satamamasıdır. Buna karşılık olarak bir Sandbox kullanıcısı, oyunlarının kurulduğu arazinin de sahibidir.

Sandbox’ın oyun içi kripto para birimi olan SAND, geçtiğimiz hafta %70 oranında bir yükseliş yaşadı. Bu yükseliş onu sıralamada ilk 50 kripto para biriminden biri olmasını sağladı.

Enjin Coin (ENJ)

SAND ve MANA, uyumlu ekosistemlerinde kullanıcılar için kısıtlı bir değer yaratır. Fakat Enjin Coin (ENJ), dijital bir çoklu evren yaratarak merkezi olmayan bir oyun ekosisteminin potansiyelini somutlaştırır.

Enjin, işletmelerin ve oyunların Ethereum blockchain’ine NFT’ler oluşturmasına ve bunları yazılım ürünlerine entegre etmesine olanak tanıyan bir araçtır.

Enjin tokenleri, Enjin ürünlerini kullanan 40’tan fazla oyunda mal satın almak için kullanılabilir.

Geçen hafta, Enjin kendi değeri için tüm zamanların en yükseği olan 4.81 milyar dolarlık piyasa değerine ulaştı. Ancak o zamandan beri ise 3.7 milyar dolarlık bir piyasa değerine düşüş yaşadı.

Aslında ne satın alıyorsunuz?

Web 3.0 yatırımlarının güzelliği aynı zamanda riskli olmalarıdır. Çünkü tam verim alabilmek için güçlü bir geliştirici, yatırımcı ve yönetici topluluğuna güvenilmedilir.

Bu oyunların gerçek değeri ancak teknolojileriyle başlar. Metaverse ile ilgili bir kripto para birimi satın alırken uzun vadeli değeri, içerik oluşturucuların izleyicilere ve kullanıcılara sağladığı deneyimler tarafından yaratılacaktır.

dailyfx


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin