featured

Ethereum/Bitcoin oranı son 6 ayın en yüksek seviyesinde

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Piyasadaki dolaşımda arz düştüğü için Ethereum, yeniden fiyat keşif yeniden girmeye hazır olabilir. En gözde altcpin olan Ethereum, son beş gün içinde yaklaşık %22 oranında artarak yükselme konusunda Bitcoin’i geride bıraktı. Oluşturduğu bu yükselişe devam modeli, fiyatının iki katına çıkabileceğini gösteriyor. Bu arada, ETH/BTC oranı ise 0.1’e gidiyor gibi görünüyor.

Ethereum, önemli bir destek alanını test ettikten sonra yeni bir atakta gibi görünüyor.

Ethereum, Bitcoin’e karşı ne durumda?

Bitcoin kripto para dünyasının en para birimi olabilir, ancak şu anda Ethereum’a karşı düşüş eğiliminde. ETH, piyasanın geri kalanıyla birlikte yaklaşık %20 oranında düşmeden önce, 10 Kasım’da yaklaşık 4.870 dolarlık yeni bir rekor kırdıktan sonra bir ay fiyatında oynaklıklar yaşadı.

Bununla birlikte, yatırımcılar piyasaya yeniden girmek için 3.900 dolarda yapılan son düzeltmeden yararlanmış görünüyor. Satın alma baskısındaki önemli artış, ETH’nin toparlanmasına yardımcı oldu. Böylece son beş gün içinde 800 puanın üzerinde piyasa değeri kazandı.

Şimdi ise piyasa değerine göre ikinci en büyük kripto para birimi olan Ethereum, tüm zamanların en yüksek seviyelerine ulaşma yolunda olabilir.

ETH’nin üç günlük grafiğinde bir çanak ve kulp modelinin oluşumu, kripto para birimi için iyimser bir görünüm oluşturuyor. Çanak dibi ile formasyonun 3.985 dolarlık kırılma seviyesi arasındaki mesafe, ETH fiyatının önümüzdeki birkaç hafta içinde 9.400 dolarlık bir hedefe ulaşmak için iki katına çıkabileceğini gösteriyor.

Fakat ETH’nin son haftalarda piyasadaki gücüne rağmen, 3,985 dolarlık destek seviyesinin altında üç günlük belirleyici bir mum çubuğu yükseliş tezini geçersiz kılabilir.

ETH ABD doları karşısında yükselirken, ETH/BTC oranı da yedi aylık bir konsolidasyon aşamasından sonra önemli bir ivme kazandı. ETH ve BTC arasındaki oran bugün altı aydan beri ilk kez 0.08’e ulaştı. Oran, iki varlığın fiyatının karşılaştırmasını ifade eder: 0,08 oranında, bir BTC 12,5 ETH değerindedir. Kripto para yatırımcıları, oranı sık sık, Ethereum’un piyasa değeri açısından Bitcoin’i geride bırakacak varsayımsal bir olay olan “The Flippening” ile birlikte tartışıyorlar. Ethereum’un bugün Bitcoin’i geçmesi için oranın yaklaşık 0.16 olması gerekir. ABD doları cinsinden, ETH fiyatının kabaca iki katına çıkarak yaklaşık 9.100 dolar seviyelerine erişmesi gerekir.

Ethereum, Bitcoin’i geçmekten uzak gibi dursa da, ETH; haftalık ETH/BTC grafiğinde daha yüksek bir değer elde etmeye yaklaşıyor. Şu anda 15 Mayıs’ın yükseği 0,0824’ten sadece birkaç Satoshi uzakta işlem görüyor. ETH, Nisan ayı sonlarında BTC’ye karşı bir baş ve omuz modelinden kopmuş gibi görünüyor. Bu da ufukta daha fazla kazancın olabileceğini gösteriyor. Çok yıllı konsolidasyon şekli 0,1’lik bir yükseliş hedefi öngörüyor.

Ethereum, özellikle dolaşımdaki arzı üstel bir oranda küçüldüğü için hem ABD doları hem de Bitcoin karşısında güçlü görünüyor. Ethereum, Ağustos ayında EIP-1559 adlı ve bugüne kadar 1 milyondan fazla ETH’yi dolaşımdan kaldıran bir ücret yakma güncellemesi başlattı. Ardından, Ethereum’un ana ağını 2022’nin 1. veya 2. çeyreğinde Beacon zinciriyle birleştirmesi ve ağın Proof-of-Stake’e geçişini işaretlemesi bekleniyor. Geçişin, ETH’nin deflasyonist bir varlık haline gelebileceğini ve ETH’nin yukarı potansiyeline ulaşması için önemli bir itici güç olabileceği düşünülüyor.

cryptobriefing


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin