featured

JPMorgan’a göre Bitcoin rallisinin kasım ayında durmasının ve zayıflığın devam etmesinin 2 nedeni

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber- Bitcoin kasım ayında %12 oranında düşüş yaşayarak adeta tökezledi. Bu düşüş ile birlikte ekim ayındaki güçlü ralliyi tersine çevirmeyi başardı. Piyasa değeri açısından dünyanın en büyük bankası JPMorgan, geçen hafta yayınladığı bir notta kripto para birimlerinin aşırı satın alındığı için Bitcoin’in de fiyat düşüşünün yıl sonuna kadar devam edebileceğini söyledi. Bu yazıda JPMorgan’a göre kripto rallisinin son haftalarda durmasının iki nedeninden bahsedilecektir.

Bitcoin’in ekim ayında yaşadığı %27 oranındaki yükselişi kasım ayında tersine döndü. En gözde kripto para birimi olan Bitcoin’in hisse senetleri yeni bir COVID-19 varyantının endişeleri ile birlikte riskten uzak sayılabilecek bir dönemde bu ay %12 oranına kadar bir düşüş yaşadı.

Ancak JPMorgan’ın 24 Kasım’da yayınladığı notuna göre, Bitcoin fiyatlarındaki düşüş muhtemelen yakın zamanda başlatılan Bitcoin vadeli ETF’lere yapılan fon akışındaki yavaşlamadan kaynaklanıyor. Bu ETF’ler, ekim ayında ProShares Bitcoin Strategy BITO ETF’nin yönetim altındaki varlıklarda 1 milyar ABD Dolarına ulaşan en hızlı ETF haline gelmesiyle bir artış yaşadı.

Hızla kırılan rekorun ardından akışlar kasım ayında neredeyse durma noktasına geldi

JPMorgan’dan Nikolaos Panigirtzoglou, “Daha da hayal kırıklığı yaratan şey, kasım ayında Bitcoin fon girişlerindeki duraklamanın, fiziksel altın ETF’leri kanamaya devam ederken gerçekleşmesidir.” dedi. Bitcoin, sabit arzı ve yaygın olarak tutulan yatırımcı inancı sayesinde, birçok kişi tarafından fiziksel altına “dijital altın” alternatifi olarak görülüyor.

Paylaşılan nota göre, Bitcoin fiyatında yaşanan son düşüşün bir başka nedeni ise kripto para birimindeki yatırımcı konumlandırmasının aşırı alım seviyelerine ulaşmasıyla ilgili. Panigirtzoglou, “CME vadeli işlemlerine dayalı Bitcoin pozisyon vekilimiz, eylül ve ekim aylarında en son şubat 2021’de görülen aşırı alım seviyelerine yükseldi” dedi.

JPMorgan, bu aşırı alım seviyelerinin Bitcoin için ileriye dönük olarak bir rüzgar görevi göreceğini ve bunun da ılımlı hale gelene kadar bir fiyat rallisinde yukarı yönlü baskıyı sınırlayabileceğini söyledi. Bitcoin en son şubat ayında aşırı alım seviyelerine ulaştığında, fiyat kazanımlarını nisan ayına kadar uzatmayı başarmıştı. Ancak daha sonra birkaç ay boyunca yaklaşık %50’lik bir düşüş yaşadı.

Bitcoin ekim ayında yılın en yüksek aşırı satım seviyelerine ulaştıktan sonra, fiyatı yaklaşık %30 arttı. Böylece yatırımcılar kalabalığa karşı çıktığında büyük getiri potansiyelini vurgulamış oldu.

businessinsider


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin