Cardano (ADA), eToro liste kararının ardından düşüşe geçti!
Cardano (ADA), eToro liste kararının ardından düşüşe geçti!

Cardano (ADA), eToro liste kararının ardından düşüşe geçti!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – eToro’nun ABD müşterileri için kripto para birimini listeden çıkarma kararını açıklamasının ardından Cardano (ADA) fiyatı yüzde 9 oranında düşüş yaşadı. ADA tokenin fiyatı son üç aydaki en düşük fiyat olan 1,6 dolara kadar gerilemiş oldu. Token, değeri Eylül başında 3 doların üzerine çıktıktan sonra düşüş eğilimine geçmişti. Yaşanan son düzeltmeye rağmen ADA 2021 yılında %800 yükseldi ve piyasa değeri 55.3 milyar dolardan fazla.

Cardano Kurucusu Hoskinson: “Düzenleyici çerçeveye ihtiyaç var”

eToro, Salı gün aldığı kararla, ülkedeki düzenleyici sıkıntıları gerekçe göstererek ABD kullanıcıları için Cardano’nun ADA ve Tron’unu sınırlama kararı aldığını duyurdu.

eToro şu açıklamayı yaptı:

“eToro ABD kullanıcıları artık Cardano (ADA) ve TRON (TRX) için yeni pozisyon açamayacak veya staking ödülleri alamayacak.”

eToro, ABD kullanıcıları 26 Aralık tarihinden itibaren bu tokenlerle yeni pozisyonlar açmasını kısıtlayacak ve 31 Aralık tarihinde ise stake işlemleri sonlandıracak. Yapılan bir açıklama da mevcut pozisyonu olan kullanıcılara oldu. Yapılan açıklamada ADA ve TRX sahiplerinin ‘kullanıcıları mevcut pozisyonları satmaya zorlamıyoruz’ diyerek herhangi bir kısıtlama olmaksızın pozisyonlarını tasfiye etmelerine izin verileceği bildirildi.

Ticaret platformunun kararına yanıt olarak Cardano Kurucusu Charles Hoskinson, Twitter’da kripto paralar için “küresel bir düzenleyici standart” eksikliğini suçlayan bir video yayınladı.

Hoskinson şu ifadeleri kullandı:

“Bu, oyunun doğası. Bunu endüstri olarak çözmemizin tek yolu, düzenleyici netlikten geçiyor. Avrupalı ​​müşterileri olan bir Avrupa kuruluşuysanız, ABD maruziyetinizi genellikle sınırlandırırsınız çünkü ABD maruziyetinin maliyeti son derece yüksektir.”

Buna ek olarak, Tron da kararın etkisiyle karşı karşıya kaldı ve fiyatı %6 oranında düşüş yaşadı. Bu arada, Hindistan borsalarındaki kripto fiyatları, ülke hükümetinin bir sonraki parlamento oturumunda tüm özel kripto para birimlerini yasaklayabilecek bir yasa tasarısını listeledikten sonra Çarşamba günü karardan olumsuz etkilendi.

financemagnates


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin