Metaverse nedir? İşte 2021'de yatırım yapılabilecek en iyi 7 metaverse tokeni
Metaverse nedir? İşte 2021'de yatırım yapılabilecek en iyi 7 metaverse tokeni

Metaverse nedir? İşte 2021’de yatırım yapılabilecek en iyi 7 metaverse tokeni

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Dünya yeni teknolojilerin ortaya çıkışını benimsemeye devam ederken, metaverse de güçlü bir hayran kitlesi ile küresel olarak ana akımın dikkatini çekti. En etkili sosyal medya devi Facebook’un CEO’su Mark Zuckerberg, geç metaverse’in gelmesiyle bile, şirketinin adını Meta Platform Inc. olarak değiştirdi. Özellikle, bu kararı metaverse’i memnuniyetle karşılamak için verdi. Haberin bir sonucu olarak, birçok metaverse dijital varlığı dikkat çekici bir şekilde arttı. İşte göz önünde bulundurulması gereken en iyi metaverse tokenlerinden bazılarının listesi:

1. Decentraland (MANA)

MANA, Arjantin’de bir geliştirici ekibi tarafından 2016 yılında tasarlandı ve piyasaya sürüldü. Decentraland (MANA), Ethereum blockchaini altında çalışan sanal bir oyun platformu. Platform, kullanıcıların herhangi bir güçlük çekmeden içeriklerini açıkça oluşturmalarına ve bunlardan para kazanmalarına olanak tanır. Oyunu oynarken, oyuncular LAND’ın bir kısmına (Decentraland tarafından 16×16 NFT) sahip olmak zorundalar.

MANA’nın, bir ERC-20 tokeni ve Decentraland ekosistemindeki tüm ileri ve geri işlemlerden sorumlu yerel bir para birimi olduğu biliniyor. Tokenin geniş kullanım durumu ile oyuncular MANA tokenini kullanarak doğrudan giyilebilir ürünler ve isimler satın alabilirler.

2. Axie Infinity (AXS)

Listemizde ikinci metaverse simgesi olarak Axie Infinity (AXS) yer alıyor. Axie Infinity, pürüzsüz ve etkileşimli Play-to-Earn (P2E) özellikleri nedeniyle bugünlerde piyasada popülerlik kazandı. Birçok insan AXS’yi eğlenirken para kazanmanın kolay bir yolu olarak düşünüyor.

AXS, Ethereum blockchainde oluşturulmuş NFT tabanlı bir dijital oyundur. Benzerlikler açısından, Axie Infinity, oyuncuların Axies adlı sevimli NFT evcil hayvanlarıyla savaşmasına ve ticaret yapmasına izin veren Pokémon oyununa benzerlik gösteriyor.

3. The SandBox (SAND)

Metaverse tokenleri dünyasında, SandBox, bu yıl içinde yatırım yapabileceğiniz bir anahtar token olduğu için radarınızda bulunabilir. Yerel para birimi, Pixowl geliştirme ekibi tarafından 2012 yılında Ethereum platformunda tasarlanan “SAND” olarak kısaltıldı.

Mevcut diğer P2E oyunlarından farklı olarak SandBox, oyuncuların oyun içi karakterler olmalarına, ticaret yapmalarına ve NFT LAND’de eşya satmalarına izin verir. Ayrıca, herkes SandBox’ta varlık oluşturabilir, paylaşabilir ve bunlardan para kazanabilir. SAND tokeni şu anda Binance exchange, OKEx, CoinTiger ve FTX’te bulunuyor. Öte yandan, token DEX’ler ve CEX’ler platformlarında da mevcut.

4. Enjin Coin (ENJ)

Performansında büyük ilerlemeler kaydeden Enjin Coin (ENJ), en üst sıradaki metaverse tokenlerinin bir parçası olarak kendini iyi hissettridi. Enjin Coin bir ERC-20 tokeni. Bu sadece Enjin Coin’in (ENJ) Ethereum ağında oluşturulduğunu gösterir. Tokenin yerel parası ENJ, markalar, bireyler ve işletmeler de dahil olmak üzere herkesin NFT’leri kullanmasını kolaylaştırır.

Daha da önemlisi, Enjin Coin ile oluşturulan ve bağlanan tüm NFT’ler, ERC-721 standardından oldukça farklı olan ERC-1155 standardını kullanır.

5. Star Atlas (ATLAS)

Star Atlas, oyuncuların avatarlar yarattığı, oynadığı ve 3B sanal alanda kazanç sağladığı sanal bir oyun. Ayrıca Star Atlas, Solana tabanlı bir çevrimiçi oyun platformu. Star Atlas oyununu oynayarak, platform üzerine kurulu çok çeşitli oyun özelliklerinin keyfini çıkarabilirsiniz.

6. Metaverse Index (MVI)

Metaverse Index (MVI), piyasadaki metaverse oyunlarının ayrılmaz bir parçasını oluşturur. MVI, iş, eğlence ve spor trendini sanal dünyaya taşımaya yardımcı olur. Metaverse Index oyunu, 39.602 tokenin üzerinde bir eşik değerine sahip.

7. Aavegotchi (GHST)

Pixelcraft Studios, 2020’de Aavegotchi (GHST) tokenlerini yarattı. Ethereum ağında DeFi özellikli bir NFT oyunu olarak çalışır. Oyun, katılımcılarının, Aavegotchi dijital alanı ile sorunsuz bir etkileşime girer. Ek olarak, oyuncuların kendi hayalet avatarlarını NFT’ler olarak oluşturmalarına olanak tanır.

coinquora


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin