Ripple CEO'su SEC ile geçen davada güçlü ilerleme kaydettiklerini söylüyor! İşte ayrıntılar
Ripple CEO'su SEC ile geçen davada güçlü ilerleme kaydettiklerini söylüyor! İşte ayrıntılar

Ripple CEO’su, SEC ile geçen davada güçlü ilerleme kaydettiklerini söylüyor! İşte ayrıntılar

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Ripple CEO’su, SEC ile geçen davanın yavaş ilerlemesine rağmen ilerlemenin iyi olduğunu söyledi. ABD SEC, Ripple ve yöneticilerini kayıt dışı menkul kıymetler olarak 1.3 milyar dolar değerinde XRP satmakla suçlamıştı.

Ripple, kayıt dışı menkul kıymetlerin (XRP) satışı iddiasıyla ABD Menkul Kıymetler ve Borsa’sı ile sürdürdüğü davanın başlangıcının üzerinden yaklaşık 11 ay geçti. Ripple her zaman yanlış bir şey yapmadığını iddia etse de, SEC güçlü iddialarına devam ediyor.

Bununla birlikte, uzun süredir devam eden davada Ripple lehine dönen gelişmeler de yaşanıyor. 22 Kasım Pazartesi günü CNBC’ye konuşan Ripple CEO’su Brad Garlinghouse, bu durumda ‘iyi ilerleme’ kaydettiklerini belirtti. Ayrıca Garlinghouse, davanın gelecek yıl sonuca varacağına inanıyor. Garlinghouse yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Yavaş ilerleyen bir yargı sürecine rağmen oldukça iyi bir ilerleme görüyoruz. Açıkçası, yargıç tarafından yöneltilen iyi soruları görüyoruz. Bence yargıç bunun sadece Ripple ile ilgili olmadığını, bunun daha geniş sonuçları olacağını anlıyor.”

Uzun bir süre boyunca, Ripple’ın XRP’si en iyi performans gösteren ilk 3 kripto paradan biriydi. Ancak SEC vakasından bu yana, XRP büyük ölçüde yatay hareket gösterdi ve fiyat 1 dolar civarında seyrini sürdürüyor. Şu anda, XRP’den daha iyi performans gösteren altcoinlerin ortaya çıkmasıyla piyasa değerine göre XRP 7. sıraya geriledi.

Davadan olumlu bir sonuç çıkarsa, XRP’den güçlü bir performans bekleyebiliriz. Öte yandan, Ripple’ın teknolojisi bankalar ve diğer finansal hizmet firmaları arasında her geçen gün daha fazla kabül görüyor. RippleNet teknolojisi, blockchainin gücünden yararlanarak anında sınır ötesi ödemeleri kolaylaştırıyor. Benzer şekilde Ripple, anında sınır ötesi ödemeler ve isteğe bağlı likidite için XRP kullanan diğer ürünleri de pazarlıyor.

Ripple ve SEC mücadelesi

Geçen yılın sonlarında 28 Aralık 2020’de, eski SEC başkanı Jay Clayton, Ripple’ı XRP’yi yasa dışı menkul kıymetler olarak satmakla suçlayan bir dava açtı. ABD SEC, Ripple’ın XRP ile olan bağlarına ilişkin endişelerini dile getirdi.

Söylendiği gibi, menkul kıymetler düzenleyicisi, şirketin ve kurucularının 2013’teki ICO günlerinde yasadışı menkul kıymetler olarak 1.3 milyar dolar değerinde XRP sattığını savunuyor. Bununla birlikte, şirket savunmasında her seferinde XRP’nin bir menkul kıymet olmadığını belirtiyor.

Geçmişte Garlinghouse, kripto kullanımıyla ilgili belirsiz bir düzenleyici çerçeveye sahip olduğu için ABD SEC’e de sert çıkışmıştı. Bir noktada şirket, üssünü ABD’den diğer kripto dostu ülkelere kaydırmayı da düşündü.

Garlinghouse ayrıca BAE, Singapur, Japonya ve İsviçre gibi ülkelerin kriptoyu düzenleme konusunda “liderlik” nitelikleri gösterdiğini açıkladı. Çin ve Hindistan’ı sektöre yönelik baskı kurmalarından dolayı eleştirdi. Son zamanlarda, Coinbase CEO’su Brian Armstrong da Ripple’ın davasının beklenenden daha iyi gittiğini söyledi.

crypto-news-flash


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin