Bitcoin’in her adımını bilen analistten yeni BTC açıklaması
Bitcoin’in her adımını bilen analistten yeni BTC açıklaması

900 milyar dolarlık teşvik paketi sonrası Bitcoin hangi rotayı izleyecek?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – ABD’li yasa yapıcılar ikinci koronavirüs teşvik paketi üzerinde anlaşmaya vardıklarından, yatırımcılar Pazartesi günü Bitcoin teklifini daha yüksek seviyede tutmaya devam etti.

BTC / USD borsa kuru sabah erken Asya seansında gün içi 24.072 $’a yükseldi. Bu arada, Bitcoin spot piyasasına bağlı vadeli işlemler de 24.210 $’a kadar yükseliş gösterdi.

Bitcoin, cryptocurrency, BTCUSD, BTCUSDT

Teşvik paketi

ABD Kongre liderleri, küçük ve orta ölçekli işletmeler için yardım ve koronavirüs salgını sırasında ekonomik olarak acı çeken Amerikan haneleri için doğrudan ödemeler içeren yaklaşık 900 milyar dolarlık bir teşvik paketi üzerinde bir anlaşmaya vardı. Anlaşma aynı zamanda kilitlenme kısıtlamaları nedeniyle işlerini kaybeden kişilere de yardımı kapsıyor.

ABD doları, geçen hafta iki yılın en düşük seviyesine inmesinin ardından büyük rakipleri karşısında yüzde 0,13 değer kazandı.

Son toparlanma, kısa vadeli bir teknik düzeltme olarak ortaya çıktı ve Pazartesi günü erken saatlerde 90.13 ile gün içi en yüksek seviyesi olan güçlü bir red ile teyit edildi. Bu, yükseliş trendini sürdürmek için tipik olarak dolar ile ters orantılı ticaret yapan Bitcoin’in potansiyelini daha da artırdı.

Bitcoin teknik görünümü

Aşağı dönüş paterni, bir varlık bir dizi yakınsayan trend çizgisi içinde işlem görürken,  daha yüksek zirveler ve daha yüksek dipler oluştururken ortaya çıkıyor. Ancak, yapının zirvesine yaklaştıkça – azalan hacimlerle birlikte – fiyat nihayetinde üst ve alt trend çizgisi arasındaki maksimum yükseklik kadar düşüyor

Bitcoin, cryptocurrency, BTCUSD, BTCUSDT

Mevcut Bitcoin görünümü,yükselen kamayı kısmen doğruluyor. En iyi ihtimalle, kripto para birimi önümüzdeki seanslarda 25.000 $’a kadar tırmanabilir, ancak daha sonra 1.600 $’ dan fazla düzeltme yapabilir. Bununla birlikte, mevcut tahmin, hala kurumsal sermaye tarafından dikte edilen Bitcoin’in uzun vadeli yükseliş eğilimini azaltmaktan kaçınacaktır.

Son iki haftadır yapılan güncellemelere de bakmak gerekiyor. Halka açık firma MicroStrategy, Bitcoin rezervlerini 650 milyon dolara yükseltti. Sigorta devi Mass Mutual, kripto para birimine 100 milyon dolar yatırım yaptı. Yatırım şirketi Ruffer Management da 745 milyon dolarlık BTC satın aldı.

Bu arada, Guggenheim’ın CIO’su Scott Minerd, Bitcoin için 400.000 dolarlık bir tahmin verdi. Jefferies’den Christopher Wood, emeklilik fonları için uzun süredir var olan varlık tahsisi önerisini, altını yüzde 50’den yüzde 45’e düşürerek kripto para biriminde yüzde 5’lik bir pozisyon başlatarak değiştirdi.

Bu durum, daha sonra olabilecek herhangi bir teknik düşüşün muhtemelen daha fazla alıcı çekeceğini gösteriyor.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin