JPMorgan stratejistinden Bitcoin fiyatı ile ilgili önemli açıklama
JPMorgan stratejistinden Bitcoin fiyatı ile ilgili önemli açıklama

80’den fazla Japon bankası, JP Morgan’ın blockchain ödeme ağına katılmayı planlıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Japonya’daki 80’den fazla banka, JP Morgan ’ın blok zincir ödeme platformu Interbank Bilgi Ağı’na (IIN) katılmaya sıcak bakıyor.

JPMorgan İcra Direktörü Daizaburo Sanai, Bloomberg’e verdiği demeç,  sayının şu anda ağda dünya genelinde 360’dan fazla bankanın bulunduğunu söyledi.

Sanai, IIN’in Japon bankalarının kara para aklama riskleri ile mücadele etmelerine yardımcı olabileceğini ve ağın nakit alıcıların taranmasını “daha ​​hızlı ve daha verimli” yaptığını söyledi.

Japon bankaları, Mali Eylem Görev Gücü’nün (FATF) 2014 yılında ülkedeki eksiklikleri bulmasından bu yana kara para aklama önlemlerini güçlendirmek için baskı altında bulunuyor. Geçen ay, FATF’in Japonya’daki en son yerinde yapılan incelemeyi bitirdiği ve gelecek yıl sonuçları duyurmayı planladığı bildirildi.

Tokyo merkezli Sumitomo Mitsui Trust Bank, habere göre IIN’e katılmak üzere niyet mektubu imzalayan bankalardan biri. Sumitomo’daki bir hazine operasyon departmanı çalışanı olan Takashi Endo, IIN’in bankalar arasındaki taleplerin yol açtığı gecikmeleri en aza indirmeye yardımcı olabileceğini ve “kara para aklama ile mücadele etmek için etkili bir yol olan yasa uygulayıcı makamlarla hızlı işbirliğine” yardımcı olduğunu söyledi.

JP Morgan ilk kez 2017 yılında IIN ağını başlatmıştı ve üye bankaların JP Morgan’ın yerel blok zincir platformu Quorum’da uluslararası ödemelerle ilgili bilgi alışverişinde bulunmalarını sağladı. Ağdaki önemli bankalardan bazıları arasında Deutsche Bank, Kanada Kraliyet Bankası ve Avustralya ve Yeni Zelanda (ANZ) Bankacılık Grubu bulunuyor.

theblockcrypto


Buraya tıklayarak Binance borsasında yüzde 15 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açabilirsiniz!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin