eToro Borsası,Sosyal yatırım platformu, 8 stablecoin ile kripto para borsası başlatıyor
Sosyal yatırım platformu, 8 stablecoin ile kripto para borsası başlatıyor

Sosyal yatırım platformu, 8 stablecoin ile kripto para borsası başlatıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Sosyal yatırım platformu Blockchain iştiraki olan eToro, sekiz markalı stablecoin ile birlikte bir kripto para birimi borsası başlatıyor.

eToro altı kripto para ile başlayacak

Yeni platform, Salı günü yaptığı açıklamada, Cebelitarık Finansal Hizmetler Komisyonu tarafından düzenlenen eToroX tarafından yönetiliyor. Başlangıçta altı kripto para biriminde alım satıma başlanacak: Bitcoin (BTC), Bitcoin Cash (BCH), Eter (ETH), XRP, Litecoin (LTC) ve Dash. Ayrıca, BTC/USD ve XRP/GBP gibi 37 kripto-fiat çifti mevcut olacak.

Şirket ayrıca, eToro ABD doları (USDEX), eToro Japon yen (JPYX) ve eToro euro (EURX) dahil olmak üzere sekiz belirlenmiş para birimine bağlı eToro markalı satblecoin çıkarırken, geri kalan birimler için sterlin kullanılacak.

Borsa, daha fazla kripto para birimi, stablecoin ve tokenleri “önümüzdeki haftalarda” ekleyecek. EToroX genel müdürü Doron Rosenblum, firmanın, aynı zamanda stablecoinleri listelemeleri “teşvik etmek” için başka kripto para birimi borsalarıyla da çalışacağını söyledi.

eToro CEO’su ve kurucu ortağı Yoni Assia, şunları söyledi:

EToro, geleneksel pazarları yatırımcılara açtığımız gibi, aynı şeyi kripto dünyasında da yapmak istiyoruz. […] Blockchain sonunda geleneksel finansal hizmetleri “tokenization” yoluyla kapsayacak.

Finansal hizmetler Blockchain’e geçerken “servetlerin en büyük transferi” yaşanacağını belirten Assia, sanat, mülk ve hatta fikri mülkiyet dahil olmak üzere tüm geleneksel varlık sınıflarının belirtilmesinin gerçekleşeceğini söyledi.

Geçtiğimiz ay, eToro ayrıca ABD’de bir kripto para birimi alım satım platformu ve cüzdan servisi başlattı. Platform, 32 eyalet ve bölgeden ABD’li müşterilere 13 kripto para birimi takas etme imkanı veriyor.  Şirket ayrıca, gelecek yılın ilk çeyreğinde aktif alım satımına başlamayı planlıyor.

Coindesk

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin