8 senedir tüm tahminleri tutan
8 senedir tüm tahminleri tutan "Bitcoin kâhininden" mesaj var: Geleceği anlattı!

8 senedir tüm tahminleri tutan “Bitcoin kâhininden” mesaj var: Geleceği anlattı!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – 2013’te Bitcoin pek de dikkate alınan bir varlık olmadığı için bugünlerini tahmin etmek son derece zordu. Fakat buna rağmen Reddit’teki bir kullanıcı, oldukça umutlu tahminlerde bulunuyordu. 8 sene önce bazı dikkat çeken tahminlerde bulunan kullanıcının sözleri gün yüzüne çıkarıldı.

Reddit kullanıcısının tahminleri tuttu mu?

8 sene önce Mt. Gox kaynaklı meşhur çöküş sırasında tahminlerini açıklayan JustSomeBadAdvice isimli Reddit kullanıcısı, Bitcoin’in ülkeler arasında para transferini değiştirmesi ve para birimi değerlendirmesinde uluslararası standart haline gelmesi için piyasa büyüklüğünün artması gerektiğini söylemişti.

Teorisini 8 döneme ayırmıştı: İlki, varlığın 50 milyon dolarlık bir piyasa değeri getiren ilk kullanıcılar tarafından varlığın benimsenmesiydi. 1 milyar dolarlık bir sonraki dönüm noktası, Silk Road gibi küçük işlemlerde kullanılmasının bir sonucuydu ve sınır ötesi işlemlere yönelik ilk hamleler, varlığa 5 milyar dolarlık bir piyasa değeri getirdi.

Tahmininin yapıldığı sırada varlık büyük ölçüde “orta seviye yasa dışı işlemler ve orta ölçekli yasal işlemler” yapılmasına yarayan bir varlık olarak görülüyordu. Piyasa değeri ise Angel ve VC yatırımcılarının yeni girişimler yaratma hamlesi nedeniyle yaklaşık 1 milyar dolardı. Varlık 25 milyar dolara yaklaştığında ise kullanıcı, varlıklı kişilerin varlığı işlemler için BTC’yi kullanmaya başlayacağını ve hükümetin “ellerinden geleni düzenlemeye çalışmak” için harekete geçeceğini tahmin etti.

Altıncı dönem, varlığın 400 milyar dolarlık bir piyasa değerine sahip olduğu ve büyük işletmelerin BTC ile uğraşmaya başladığı dönemdi. Bu bölümde artan hükümet baskılarını ve bazı Bitcoin işletmelerinin kapanacağını tahmin etti. 1 trilyon dolara gelindiğinde ise “işletmelerin hükümet kurallarını ve prosedürlerini takip etmeyi öğrenecekleri” senaryosunu düşündü.

Bitcoin’in geleceğini anlattı

Kehanetin son aşaması, varlığın bir istikrar ölçüsü sağlayacak şekilde 5-20 trilyon dolar arasında bir piyasa değerine ulaşacağına olan bölüm. Kullanıcı, o bölümle ilgili şunları söylüyor:

“Küresel standart olarak doların yerini alarak uluslararası ticaret ve para birimi değerlendirmesinin fiili standardı haline gelecek. Fiyatlar istikrar kazanacak ve günde yalnızca yüzde bir oranında değişecek. Kuruluşundan bu yana ilk kez gerçek bir para birimi olarak kullanılabilecek.”

Zirveye giden yolculuğun “doğrusal bir grafik” olmayacağını, patlayıcı büyüme potansiyeli nedeniyle “acı verici bir iniş ve çıkış süreci” olacağını savunan Reddit kullanıcısı, bunun gerçekleşmesi için Bitcoin şirketlerinin kullanıcıların güvenini kazanmaları ve sektördeki dolandırıcılıkları ortadan kaldırmaları gerektiği konusunda uyardı.

Son olarak, Bitcoin sonrası uluslararası işlemler için doları kullanmanın pek mantıklı olmayacağını da ekliyor. Bitcoin’in doları geçmesinin nedenlerinin bir parçası olarak potansiyel amortisman, düzenleme, pahalı transfer ücretlerinden bahsediyor.

Şimdiye kadar, tahminlerinin çoğunun gerçekleştiğini söyleyebiliriz. Bitcoin kullanımını standart hale getirmek için pek çok düzenleme söz konusuyken 1 trilyon doların üzerinde bir piyasa değerine ulaşıldı. Bazı bölgeler varlığın kullanımını tamamen yasakladı. Bundan sonra neler olacağını hep birlikte göreceğiz.

zycrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin