700.000'den fazla Ethereum yakıldı! ETH fiyatına etkisi nasıl olacak?
700.000'den fazla Ethereum yakıldı! ETH fiyatına etkisi nasıl olacak?

700.000’den fazla Ethereum yakıldı! ETH fiyatına etkisi nasıl olacak?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Ethereum 2.0 yeni yükseltmesi Altair başarılı bir başlangıç yaptı. Yükseltmeyle birlikte düğümlerin %98,7’si yükseltmeye dahil oldu. Ethereum 2.0 yükseltmesine geçiş için önemli bir sürüm oldu. Temmuz ayından bu yana Ethereum, Londra güncellemesi gibi önemli yükseltmelerden de geçti. Bu güncelleme, ağın ücret yapısının bir parçası olarak varlığa deflasyonist bir yakma mekanizması dahil oldu.

Güncellemeden sonra ETH ve yakma mekanizması önemli gelişimler kaydetti. Etherchain’e göre, Ethereum son 24 saat içinde her dakika 42.895 dolar değerinde 10.060 adet ETH yaktı. Genel olarak, yazım sırasında 3 milyar dolara (yaklaşık) eşdeğer 701.630 ETH yakımı gerçekleştirildi.

Diğer benzer platformlar da aynı anlatıyı sergiledi. Örneğin, bir ETH tedarik izleme sitesi olan Ultrasound.money, aşağıdaki bilgileri yayınladı. NFT pazarı OpenSea, en çok ETH’nin yakılmasından sorumlu olan platform oldu. Yazım sırasında 398 milyon doların üzerinde 91.172 ETH’yi yakmaktan sorumludur. İşte diğerlerinin listesi aşağıda yer alıyor.

Toplam değeri 230 milyon doların üzerinde olan 51.331 ETH’ye sahip merkezi olmayan borsa (DEX) Uniswap de listede yer alıyor. Ergo, NFT ve DeFi şu anda Ethereum’un iki ana kullanım durumu. Yukarıda bahsedilen miktar milyarlarca doları içeriyor. Örneğin Çinli gazeteci Wu Blockchain şu şekilde tweet attı:

Söz konusu rapor, en büyük token ile ilgili temel özellikleri vurguladı. Not etti,

Ethereum’un mevcut yanma hızı 5 ETH/dk civarında ve tek bir bloğun ortalama yanma değeri 1,1 ETH’nin üzerinde yer alıyor. Yıllık yeni Ethereum arzı 5 milyon, bu da mevcut yakma hızında yeni arzın %50’sinden fazlasının yakıldığı anlamına geliyor. ETH1.0 ve ETH 2.0 başarıyla entegre edilirse Ethereum deflasyona doğru ilerleyebilir.

Birkaç başka parametre, Ethereum’un son zamanlardaki fiyat artışını tetikledi. Yukarıda belirtilen noktaların dışında kurumsal benimseme de fiyat artışında önemli rol oynadı. Raporda, 12 Ethereum menkul kıymet ürününün toplam 1.42 milyon ETH’ye sahip olduğunu ve değeri 5 milyar dolardan fazla olduğunu belirtmekte fayda var. CoinShares bünyesindeki bir Ethereum menkul kıymetler ürünü olan CoinShares Ether Tracker Euro, yaklaşık 380.000 ETH’ye sahip. Ethereum menkul kıymetler ürünlerinde ise ilk sırada yer alıyor.

ambcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin