James Howells, 60 milyon dolarlık Bitcoin’i bir hard diskle çöpe attı
James Howells, 60 milyon dolarlık Bitcoin’i bir hard diskle çöpe attı

60 milyon dolarlık Bitcoin’i çöpe atan adamla tanışın

service service
Share

Share This Post

or copy the link

James Howells, Bitcoin (BTC) madenciliğiyle uğraşarak bir haftada 7.500 adet Bitcoin üretmeyi başaran bir kişi. Ancak James Howells, içinde Bitcoin cüzdanının bulunduğu bilgisayarını kaybetti. Ama bilgisayarın içinde 60 milyon dolar değerinde Bitcoin bulunuyor. James Howells, kaybolan Bitcoin’lerini bir türlü bulamadığını belirtiyor.

James Howells, 60 milyon dolarlık Bitcoin’i bir hard diskle çöpe attı

2009 yılında Bitcoin’in ilk yıllarında BTC fiyatı 1 doların altındaydı. Bu yıllarda kolay yöntemlerle binlerce Bitcoin üretilebilirdi. James Howells, 2013 yılında Bitcoin 100 dolar seviyesine ulaştığında, Bitcoin cüzdanının özel anahtarlarını sakladığı hard diskini aramaya başladı. Ancak James Howells, bu hard diski çöpe attığını anladı. James Howells konuya yönelik şunları söyledi:

2009 yılında sadece bir haftada 7.500’den fazla Bitcoin ürettim. O zamanlar altı kişiydik ve altın avcılarına benziyorduk. Masamın çekmecesinde iki tane hard disk vardı. Boş olan hard diski atmak isterken kazayla Bitcoin cüzdanının özel anahtarlarını sakladığım hard diski attım.

Bitcoin benzersiz bir dijital varlık. Çünkü kullanıcılarını kendi fonları üzerinde sorumluluk almaya zorlar ve merkezi kurumların veya üçüncü taraf hizmet sağlayıcıların kullanıcı fonlarına erişim kazanma olasılığını ortadan kaldırır. Bitcoin’in bu yönünün bir dezavantajı, bir kullanıcının özel anahtarlarının yer aldığı bir cüzdanı kaybettiği zaman, fonları geri almasının imkansız olması.

Araştırmaya göre, 3,79 milyon Bitcoin kalıcı olarak kayboldu

Milyonlarca doları attığını fark ettikten sonra James Howells fiziksel olarak hastalandığını belirtti ve sözlerine şunları ekledi:

Bitcoin’in fiyatına baktım ve hesaplama yaptım. Çöpe attığım Bitcoin’lerin yaklaşık 2-3 milyon dolar değerinde olduğunu gördüm. Birkaç ay sonra bu rakam, 9 milyon dolara çıktı. Sinir krizi geçirdim ve şu an hastayım. Çöplükteki insanlarla konuştum. Onlara 10 milyon dolarlık bir sabit disk attığımı söyledim. Bana aptalca baktılar.

Milyonlarca Bitcoin, James Howells’ın fonlarının kaybı gibi değişmez Blockchain ağından kalıcı olarak kaybediliyor. Blockchain tabanlı Chainanalysis şirketi tarafından yapılan bir araştırmada 3,79 milyon Bitcoin’in kalıcı olarak kaybolduğu, artık geri getirilemeyeceği tespit edildi.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

CCN

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin