6 milyar $ 'lık opsiyonların süresi dolmak üzere Bitcoin iki haftanın en düşük seviyesine düşüyor - Sırada ne var?
6 milyar $ 'lık opsiyonların süresi dolmak üzere Bitcoin iki haftanın en düşük seviyesine düşüyor - Sırada ne var?

6 milyar $ ‘lık opsiyonların süresi dolmak üzere Bitcoin iki haftanın en düşük seviyesine düşüyor – Sırada ne var?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin, rekor bir opsiyon sona erme olayından önce oynaklığın artmasıyla birlikte 53.000 $ ‘lık son desteğine çekildi.

Bitcoin (BTC) fiyatı, Mart ayı ortasında tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 62.000 $ ‘dan bu yana % 20 geriledi. Kripto piyasaları genellikle dalgalı olduğundan, bu mevcut boğa döngüsünde başka bir normal gerileme olabilir.

Piyasalar düz bir çizgide yükselemediğinden, daha fazla yükseliş ivmesi için güç oluşturmak için düzeltmeler yapılması gerekiyor. Ek olarak, 26 Mart’ta 6 milyar dolarlık rekor bir opsiyon vadesinin dolması bekleniyor ve bu da genellikle biraz dalgalanma getiriyor.

Opsiyonların sona erme tarihi gelip geçtiğinde piyasanın momentumunun değişmesi de oldukça yaygındır.

Yükseliş ivmesi kazanmak için Bitcoin ‘de 53.000 $ seviyesinin destek olması gerekiyor

bitcoin
BTC/USD 4 saatlik grafik. Kaynak: TradingView

4 saatlik grafik, düşüş desteği/direnç dönüşleri ile tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 62.000 $ ‘dan bu yana belirgin bir düşüş trendi gösteriyor.

Ne olursa olsun, Bitcoin fiyatı, Tesla’nın araçları için Amerika Birleşik Devletleri’nde BTC’yi kabul etmeye (ve tutmaya) başladığını açıklamasının ardından son rallide 56.500 $ ‘lık kritik direnç bölgesini reddetti. Bu fiyat seviyesi daha fazla yükselemediği için, 53.000 dolarlık destek bölgesinin tekrar testleri kaçınılmazdı.

53.000 $ ‘lık destek bölgesinin son haftalarda birçok kez test edildiği göz önüne alındığında, bu seviyenin bu sefer tutmayabileceği muhtemel hale geldi. Bu nedenle, fiyat 25 Mart’ta 51.500 dolara kadar düştü.

Bu nedenle, yakın vadede herhangi bir yükseliş ivmesini canlandırmak için Bitcoin fiyatı şimdi 53.200 – 53.800 $ alanını yeniden kazanmalıdır. Bu olmazsa, 49.500 ABD Doları ile 51.500 ABD Doları arasında bir sonraki destek bölgesi için daha fazla olumsuzluk görme olasılığı yüksektir.

Genel yapı hala ağır bir şekilde yükseliyor

BTC/USDT 1 günlük grafik. Kaynak: TradingView

BTC/USD için günlük grafik, tutarlı daha yüksek dipler ve daha yüksek zirveler gösteren bir yükseliş görünümü sergiliyor. Bu perspektifte, 44.000 $ ‘a kadar düşük bir düzeltme, yine de yükseliş eğiliminin geçerliliğini koruduğu anlamına gelecektir.

Bu bağlamda, Bitcoin fiyatı şu anda 49.500 $ ile 51.500 $ arasında büyük bir desteğe sahip ve daha fazla düşmesi beklenmiyor.

Buna ek olarak, daha önce belirtildiği gibi, piyasa 44.000 $ ‘ın altına düşmeye başlayana kadar düşüş eğilimi doğrulanmadı.

Dolar piyasası güçleniyor

ABD Doları Para Endeksi 1 günlük grafik. Kaynak: TradingView

ABD Doları, getirilerin de önemli ölçüde artmasıyla bir kez daha güçleniyor. Bu nedenle, emtia ve kripto para birimleri gibi risk varlıklarının düştüğünü görmek şaşırtıcı değil.

Özellikle kısa vadede, kripto piyasaları için toparlanan bir USD genellikle düşüş gösteriyor. Ancak dolardaki bu son artış muhtemelen geçici çünkü güçlü bir dirence giriyor. Dahası, yapı hala daha düşük dipler ve daha düşük zirveler gösteriyor, bu da görece yakında bir trendin tersine dönmesi beklenmesi gerektiği anlamına geliyor.

Bu nedenle, doların ivmesi durdurulursa, kripto para piyasaları ve Bitcoin için daha iyi bir durum olması muhtemel hale gelir.

Bitcoin için olası bir senaryo

bitcoin
BTC / USD 4 saatlik grafik. Kaynak: TradingView

Bitcoin için 4 saatlik grafik, 53.200-53.800 $ ‘ın yeniden test edilmesinin muhtemelen reddedileceği bir düşüş trendi gösteriyor. Bu nedenle, yakın vadede bu mevcut fiyat inşasında en olası senaryo daha fazla olumsuzluktur.

Yukarıdaki grafikte gösterilen yeşil bölge, potansiyel bir yükseliş sapması veya ani sıçrama için izlenecek alandır. Böyle bir hareket meydana gelirse, boğalar için ideal senaryo daha yüksek bir dip oluşturmak olacaktır.

Bu kadar yüksek bir dip ortaya çıktığında, Bitcoin fiyatı 68.000 $ ve 82.000 $ ‘lık sonraki hedeflerine doğru tırmanmaya devam edebilir.

cointelegraph


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin