Popüler altcoin Ethereum yeni bir artışın sinyalini verdi – işte ayrıntılar
Popüler altcoin Ethereum yeni bir artışın sinyalini verdi – işte ayrıntılar

6.5 milyar dolarlık vadeli işlem açık pozisyonu bu altcoin için ne anlama geliyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Ethereum vadeli işlemlerindeki açık pozisyon, ETH’nin 1.750 dolara yükselmesi ve traderların kaldıraç oranını artırmasıyla 6.5 milyar dolarla rekor kırdı.

6.5 Milyar Dolarlık vadeli açık pozisyon, yatırımcıların Ethereum’da yükselişe geçtiğini gösteriyor

Artış

Ethereum (ETH) fiyatı son beş gün içinde %33 arttı ve veriler, bu artış gerçekleştiğinde bazı alıcıların aşırı kaldıraç kullanmaya başladığını gösteriyor.

Bu durum mutlaka olumsuz bir anlama gelmese de, kısa dönemli vadeli işlem sözleşmelerinde daha yüksek bir prim olması normal olduğundan bir artış beklentisine işaret edebilir.

Ethereum’un yukarı doğru hareketi uzun bir süredir devam etse de, Ethereum nihayet 1.500 $’lık psikolojik engeli kırdı ve fiyat keşif moduna girdi.

Piyasanın aşırı iyimser olup olmadığını değerlendirmek için gözden geçirilmesi gereken birkaç temel türev ölçütü vardır. Biri vadeli işlem primi (aynı zamanda temel olarak da bilinir) vadeli işlem sözleşmesi fiyatları ile normal spot piyasa arasındaki fiyat farkını ölçer.

3 aylık vadeli işlemler genellikle %6 ila %20 yıllık prim ile işlem görmelidir ve bu bir borç verme oranı olarak yorumlanmalıdır. Satıcılar uzlaşmayı erteleyerek daha yüksek bir fiyat talep etmekte ve bu da fiyat farkı yaratmaktadır.

Yukarıdaki grafik, Ethereum vadeli işlemlerinin genellikle sürdürülemez olan %5,5’in üzerinde prim çekimini göstermektedir. 26 Mart’ın sona ermesine 49 günden az kaldığı düşünülürse, bu oran yıllık bazda %55’e eşittir.

%20’nin üzerinde sürdürülebilir bir temel, alıcılardan aşırı kaldıraç oranına işaret ediyor ve büyük tasfiye ve piyasa çöküşleri için potansiyel yaratıyor.

Benzer bir hareket 19 Ocak’ta da Ethereum’un 1.400 doları kırması, ancak böyle bir seviyeyi koruyamamasıyla gerçekleşti. Bu durum, takip eden tasfiyelerin tetiklenmesine yardımcı oldu ve Ethereum önümüzdeki iki gün içinde %27 düştü.

%20’nin üzerindeki bir temel seviye mutlaka kırılma öncesi bir uyarı değildir, ancak vadeli sözleşmeli alıcılardan yüksek düzeyde kaldıraç kullanımını yansıtır. Alıcılardan gelen bu aşırı güven, yalnızca piyasa 1.450 doların altına düşerse daha büyük bir risk oluşturur.

Ayrıca, traderların bazen bir rallinin ortasında kaldıraç kullanımlarını artırdıklarını, ancak riski ayarlamak için dayanak varlığı (Ethereum) satın aldıklarını da belirtmek gerekir.

Satıcılar 1.750 $’a geçişle tasfiye edilmedi

2.000 $’lık Ethereum üzerine bahis oynayanlar, son %33’lük ralli boyunca açık pozisyonun arttığını bilmekten memnuniyet duymalıdır. Bu durum, kısa vadeli satıcıların etkin bir şekilde bir olumsuzluk beklemek yerine vadeli işlem priminden yararlanarak büyük olasılıkla tamamen hedge edildiğini göstermektedir.

Bu hafta Ethereum vadeli işlemlerindeki açık pozisyon, aylık %128 artışla 6.5 milyar dolara ulaştı.

cointelegraph


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin