Popüler altcoin 10 yıl içinde bu rakamları görebilir
Popüler altcoin 10 yıl içinde bu rakamları görebilir

5G ve Blockchain: Paylaşım ekonomisinin yapı taşları

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Blockchain, en yalın ifadeyle kriptografi ile birbirine bağlanmış blokların bir listesi veya daha doğrusu “zinciri” dir. Her blokta şifreli işlem verileri bulunur ve bunlar değiştirilemez. Bu, iki tarafın daha fazla doğrulamaya gerek olmadan güvenli bir şekilde işlem yapabileceği anlamına gelir. Bu teknoloji, tamamen yeni bir güven yolunu işaret ettiğinden son derece önemlidir.

Tokenizasyon, büyük bir blockchain uygulaması mı?

Şimdiye kadar, Blockchain dijital para birimlerinin (kripto paralar) arkasındaki temel teknoloji olarak kullanılmış ve birçok başka kullanım durumu da henüz hayata geçirilmeden ele alınmıştır.

Dijital Kimliklerin Keşfi

Dijital bir Kimliğe sahip olmak soyut bir fikir gibi görünebilir, ancak hangi çevrimiçi cihazla etkileşime girdiğimizi doğru bir şekilde tanımlayabilmek, çevrimiçi dünyada bir mihenk taşıdır. Nesnelerin İnterneti cihazlarının sayısı giderek artıyor, 2022’de yaklaşık 18 milyar seviyesine ulaşması bekleniyor ve bu cihazlar için Dijital Kimliklerin yayınlanması ve yönetimi, cihazların güvenliği ve otomasyonunun temel bir parçasını oluşturuyor.

Blockchain potansiyelini daha iyi anlamak için cihazların otomasyonunun yanı sıra paranın otomatik yönetimini de içerdiğini düşünebilirsiniz. Bu durumu bir örnekle somutlaştırabiliriz; taksi hizmeti veren otonom sürüşe sahip bir araba, temizlenmesi gerektiğini fark ediyor ve bunu sisteme kaydediyor. Bir oto yıkama hizmetini otomatik olarak olabilir, hizmet için ödeme yapabilir ve herhangi bir insan, süreci yönetmek zorunda kalmadan müşterilere hizmet verebilir.

Blok zincir, Dijital Kimlikler için mükemmel bir seçim. Çünkü bu teknoloji, birçok farklı sağlayıcının şeffaf, güvenli ve cihaz dostu bir şekilde bir arada çalışmasını sağlayabilir.

5G’nin desteklediği Nesnelerin İnterneti’nin (son zamanlarda bu terime hizmetlerin interneti jargonu da eklendi) yanı sıra paylaşılan sahipliğe doğru hızla ilerleyen dünyada, blockchain hiç şüphesiz otomasyonun gerçekten kabul görmesi için güvenli bir yol sunar.

coinnewstelegraph

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin