game of thrones coinleri
Bu coinlerle Game of Thrones kripto para koleksiyonuna sahip olabilirsiniz

Bu coinlerle Game of Thrones kripto para koleksiyonuna sahip olabilirsiniz

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto paralardan hoşlanıyorsanız ve bir Game of Thrones hayranıysanız bu haber tam size göre. Amerikalı bir şirket, yılın en çok izlenen tv dizisinden ilham alarak ilk defa görülen bir kripto para koleksiyonu oluşturdu.

Bu tokenlerin oluşturmasının altında yatan fikir, Aion ve Ethereum’da uygulamalar geliştirerek Blockchain teknolojisinin yayılmasına odaklanan bir Amerikan firması olan Nodesmith’den geliyor.

Tokenler, yalnızca Game of Thrones’un son sezonunda basılabilecek olan ERC20 coinleri olacak. Her birinde ilham aldıkları karaktere benzer özelliklere sahip 4 coin oluşturdular. İsterseniz bu coinlerin özelliklerine ve hangi karakterlerden ilham aldıklarına bir göz atalım.

Ned Coin

Game of Thrones’un ilk sezonunda seyircilerin favori karakteri olan ve Game of Thrones’da herkesin ölebileceğini daha serinin başında gösteren karakterdi. Buna atıfta bulunarak oluşturulan coin, transfer edilirken yüzde 20 oranında ölme şansına sahip. (bu token yanması şeklinde gerçekleşiyor)

Brienne Coin

Brienne’i dizi boyunca birçok karaktere bağlılık sözü vermesiyle tanıyoruz. Ancak sadakat, hayatının en önemli değerlerinden biri olduğu için kazanması kolay bir şey değil.

Bu coinleri kim oluşturursa, bu Blockchain’in sadık tokenleri olarak yerini alır şeklinde çok da anlaşılmayan bir açıklaması mevcut. Bir varsayımda bulunmak gerekirse Brienne Coinlerin transfer edilmeyen ya da transferi oldukça zor bir coin olarak olması ihtimalinden bahsedebiliriz.

Hodor Coin

Hodor… dizideki karakterin tüm sezon boyunca kullandığı tek kelime bu. Dizinin bir bölümünde Hodor’un bir kapıyı korurken devamlı “hold the door” cümlesini sarfetmesi sonrası, bu kelimenin yuvarlaması olarak “hodor” kelimesine takıldığını gördük.

Birisi Hodor Coin’lerini her transfer ettiğinde, “Hodor” kelimesi Ethereum Blockchain üzerine olay kayıtları ile yazılacak.

Daenerys Coin

Daenerys Targaryen… Peki… Kraliçe Daenerys Evi Targaryen Stormborn’u, adının İlkini, Andallerin Kraliçesi, Rhoynar ve İlk Adamları, Yedi Krallığın Hanımı ve Krallığın Hanımı, Dragonstone Hanımı, Kraliçe Meereen, Büyük Ot Denizinin Halesi, Yanmamış, Zincir Kırıcı ve Ejderhaların Annesi.

Üç tane ejderhası vardı, bu yüzden sadece 3 Daenerys Coini oluşturuldu. Ve aynı serideki gibi herkes o ejderhalardan birini istiyor.

Thrones ateşi o kadar güçlüydü ki, bu coinler seri ve Blockchain teknolojileri arasındaki tek köprü değil. Augur’da Game of Thrones’a ait zaten bir bahis var. Hatta bir tasarımcı da kullanıcıların Ethereum’a dayanan özel bir Blockchain aracılığıyla orijinalliğini kontrol edebileceği yenilik ile Game of Thrones’tan ilham alan bir ayakkabı serisi üretti.

ethereumworldnews

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin