50 milyar MATIC taşındı! Neler oluyor?
50 milyar MATIC taşındı! Neler oluyor?

50 milyar MATIC taşındı! Neler oluyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – MATIC, FTX çöküşünden önce yüksek kazançlar kaydeden birkaç kripto para biriminden biriydi. Bununla birlikte, mevcut piyasa koşulları Polygon’u ralli öncesi seviyelere geri çekti.

Polygon (MATIC) fiyatı, FTX çöküşünden önceki günlerde %40’ın üzerinde yükseldi. Piyasa değerine göre 10. sırada yer alan MATIC, haftalık %11,40 düşüşle 0,78 dolardan işlem görüyor.

50 Milyar MATIC taşındı

Fiyat oynaklığı genellikle zincir üstü transferlere ve tokenlerin yeniden dağıtılmasına yol açar. Böylece, Polygon fiyatı darbe aldığında, uzun vadeli yatırımcılar atıl durumdaki tokenleri hareket ettirmeye başladı.

Santiment’in Tüketilen Yaş göstergesi, MATIC’in geçen ay içinde son üç aydan daha fazla taşındığını ileri sürdü. Tüketilen Yaş metriği, daha önce boşta olan tokenlerin hareketini izler. Tüketilen Yaş, 16 Kasım’dan itibaren önemli artışlar gösterdi.

Polygon (MATIC) Age Consumed | Source: Santiment

Tüketilen Yaş metriğindeki ilk artış, 16 Kasım’da 42,98 milyar MATIC taşındığında ortaya çıktı. Son dört gün içinde 51.30 milyar MATIC taşındı. Çok miktarda kripto para zincir üzerinde taşındıktan sonra Polygon fiyatı kısa süre sonra düştü.

Whale Alerts’ten alınan veriler, bilinmeyen bir cüzdandan Binance’e 7,22 milyon dolar değerinde 9.000.000 MATIC aktarıldığını da belirtti.

https://twitter.com/whale_alert/status/1594916208838860800

 

Polygon için zincir üstü metriklere bakıldığında, MATIC fiyatı tüm zamanların en yüksek seviyesinin %70,61 altında işlem gördüğünden, sahiplerin çoğunun zararda olduğu ortaya çıktı. Aslında, son fiyat hareketi sırasında biriken kısa vadeli sahipler de ciddi kayıplar yaşadı.

Polygon için uzun vadeli MVRV (piyasa değerinden gerçekleşen değere), negatif bölgede işlem görüyor ve uzun vadeli katılımcıların zararda olduğunu gösteriyor.

Poygon (MATIC) long-term MVRV | Source: Santiment

Ancak bu yazının yazıldığı sırada MATIC fiyatı, son 24 saatte %4,37 oranında değer kazanarak bazı kısa vadeli kazanımlar elde etti. Fiyattaki artış, büyük ölçüde piyasa oynaklığına ve Polygon’un ekosisteminde meydana gelen birkaç gelişmeye bağlanabilir. Ortaklıklar daha önce Polygon’un pozitif fiyat ivmesine yardımcı oldu. Birincisi, Polygon, Afrika’da blockchain teknolojisinin gelişimini desteklemek için CV Labs ile ortaklıklarını duyurdu.

https://twitter.com/0xPolygon/status/1594772337760825344

Kısa vadeli fiyat artışına rağmen, yakın vadede sağlam kazançlar beklemek gerçekçi görünmüyor. Bununla birlikte, Polygon boğaları, fiyatları 0,8280 dolar seviyesinin üzerine çıkarabilirse, bir miktar olumlu ivme beklenebilir.

beincrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin