BSV ve diğerleri
5 en iyi kripto performansına genel bakış: BSV, XEM, TRX, BNB, BTC

5 en iyi kripto performansına genel bakış: BSV, XEM, TRX, BNB, BTC

service service
Share

Share This Post

or copy the link

İçinde bulunduğumuz ayı piyasasında, mevcut piyasa algısının trendin en altında olumsuz yönde devem ettiği görülüyor. Piyasada konuşulan her konu satış yönlü algı oluşturuyor. Sonuç olarak negatif haberlerin eşliğinde birçok analiz piyasasının daha da düşeceği yönünde görüş bildiriyor.

Ancak, düşüş trendi bir doyuma ulaştığında genellikle bir dip sinyali verir. Böyle zamanlarda trend karşıtı pozisyon alma ise kârlı bir karar olarak görülebilir. Uzun süreli bir düşüş trendi, satış pozisyonlarının git gide gücünü zayıflatırken böyle zamanlarda parlak bir geleceği olduğuna inanılan kripto paralara geçiş yapmak iyi bir zaman olarak görülebilir

Kripto paraların toplam piyasa sermayesi tüm zamanların en yükseğinden yaklaşık yüzde 87 oranında azalmış olmasına rağmen, Bitcoin düşüşünü bu sermaye kaybı zamanında 50 işaretinin üzerinde tutmayı başardı. Bu, liderlik pozisyonunun bozulmadan kaldığını ve fiyat hareketlerini kripto pazarlarına doğru bir yönelimi tahmin etmek üzere yakından takip etmeliyiz.

BSV/USD

Bitcoin Cash hard forkundan doğan kripto para Bitcoin SV, (BSV) son 7 gündeki yükselişi ile en iyi kripto paralar arasında girmeyi başardı. Gösterdiği bu performans ise 7 Aralık tarihinde kısa bir sürede piyasa değeri açısından Bitcoin Cash’i geçmesine yardımcı oldu.

BSV/USD

Şu anda her iki kripto parada nispeten birbirlerine yakın sermaye miktarlarında işlem görmeye devam ediyor.

BSV/USD çiftine baktığımızda oldukça kısa olan geçmişinde sert dalgalanmalar gösterdiğine şahit olduk. 14 Kasım’da 254,13 dolar ile zirve yaptıktan sonra yüzde 84,83 oranında büyük bir düşüş ile 23 Kasım 38,52 dolara kadar geriledi. Bu dip seviyesinden ise yeniden yükselişe geçen kripto para 26 Kasım tarihinde yüzde 221,79 oranında artış ile 123,89 doları gördü.

Grafiğe baktığımızda dip seviyesinden başlayan toparlanmanın Fibonacci düzeltme eğrilerine göre Fib 38.2 seviyesinde durakladığını görüyoruz. Buna göre 26 Kasım’dan beri BSV, 123,98 – 80,35 dolar aralığında işlem görüyor. Bu bandın yukarı yönlü kırılması durumunda Fibonacci düzeltme eğrilerinin önemli bir seviyesi olan fib 61,8 seviyesinin denk geldiği 167,60 dolara doğru bir ralli izleyebiliriz.

Düşüş senaryosunda ise BSV fiyatı içinde bulunduğu bandı aşağı yönlü kırarsa yeniden dip seviyesini test etmesi muhtemel gibi gözüküyor. Mevcut aralık içinde dalgalı hareketler gösterebilecek olan kripto para için pozisyon almadan önce bu aralığın kırılmasını beklemekte fayda var.

XEM/USD

NEM ve diğer üç Blockchain şirketi, Avrupa bölgesinde Blockchain sektörü konusunda ortak hareket etmek adına bir grup oluşturdular. NEM’in tokenine baktığımızda da bu sonbahar döneminde daha güçlü performans gösteren kripto paralardan biri olduğunu görüyoruz. İsterseniz şimdi aşağıdaki formasyona bakıp XEM’in nasıl bir performans sergilediğine bakalım.

XEM/USD

Diğer yüksek sermayeli kripto paraların çoğu yılın yeni düşük rakamlarını test ederken XEM/USD çiftinin son birkaç gündür düşüş yaşamadığını görüyoruz. 0,1312 – 0,0779 dolar aralığı aşağı yönlü kırılması sonrasında bile satıcılar XEM fiyatını aşağı çekemediler. Bu durum XEM’in dip bulduğuna işaret ediyor olabilir.

Eğer fiyatın malum aralığa geri dönüşüne lahit olabilirsek kripto para bu durumdan destek bulabilir. Bu durumda piyasa kripto para için daha düşük seviyeleri reddedebilecektir. İşlem yapanlar ise 50 SMA’nın üzerine çıkılması durumunda alış pozisyonlarını girebilir. Ve mevcut aralığın üst seviyesine doğru bir yönelim görebiliriz.

Diğer yandan kripto para 20 günlük EMA’sını aşağı yönlü kırarsa yani 0,0615 kırılırsa düşüş 0,05 dolara kadar devam edebilir. Önümüzdeki birkaç gün içinde XEM için yukarı yada aşağı yönlü bir kırılım gerçekleşmesi muhtemel gibi gözüküyor.

TRX/USD

TRON CEO’su Justin Sun, Tron’un popüler bir mobil kripto para portföy izleyicisi ve yönetim ağı olan Blockfolio Signal’in beta projesine katıldığını duyurdu. Aynı zamanda Justin’in diğer rakipleri Ethereum ve EOS ile olan ağız dalaşının da devam ettiğini söyleyelim. Sun’un dediğine göre şirketi, şu an platformları çökme aşamasında olan Ethereum ve EOS geliştiricilerini kurtarmak adına bir fon meydana getiriyor.

TRX/USD

Son birkaç gündür alıcıların aşağı yönlü görünümde olan 20 günlük EMA seviyesinde sağlam bir direnç ile karşı karşıya kaldığını görüyoruz. TRX fiyatı ise 25 Kasım tarihinde görülen dip seviyesi olan 0,0108 dolar seviyesine doğru yavaş yavaş kayıyor. Bu seviyenin kırılması durumunda aşağı yönlü trendin 0,0084 dolar seviyesine kadar devam ettiğini görebiliriz.

Eğer alıcılar 20 günlük EMA direncini yukarı yönlü geçmeyi başarırsa, 0,0183 dolara doğru bir ralli ile karşılaşabiliriz. TRX/USD çiftinin bir sonraki yönelimine karar vermeden önce bir kaç gün içerisinde grafikte gösterilen aralığa sıçraması bekleniyor.

0,0183 doların üzerinde yukarı yönlü bir kırılma sinyali güçlendirip alış yönlü işlemlerin önünü açabilir.

BNB/USD

Binance Chain’in piyasaya sürülmesi açıklaması sonrası Binance Coin hafta boyunca büyük hareketler yaptı. Binance CEO’su Changpeng Zhao (CZ), gelecekte platformlarında binlerce Blockchain’i ve yüzlerce coini misafir etmeyi umuyor.

Binance’nin merkezi borsasının (DEX) hayata geçmesinin yaklaşması da olumlu bir algı oluşturdu. Ayrıca karamsar kişiler devamlı suretle kullanılabilir bir ana akımın eksiliğinden şikayet ediyorlardı. Binance’nin Tripio ile ortaklığı ise 450.000 adet hotelde BNB kullanım imkânı tanıması ise bu karamsar kişilere ana akım yolunda güzel bir cevap oldu. Bu gelişmelerin BNB/USD grafiğine nasıl etki ettiğine gelin birlikte bakalım

BNB/USD

BNB/USD çifti 14 Kasım – 25 Kasım arasında büyük bir değer kaybı yaşadı. Bu periyot boyunca fiyat yaklaşık yüzde 53 oranında düştü. Sonrasında alıcılar, kritik 4,83 – 4,52 dolar olan destek alanından bir sıçrama girişiminde bulundular. Ardından 20 günlük EMA eğrinin kırılamaması BNB/USD paritesinin yeniden gevşemesine neden oldu.

6 -7 Aralık tarihlerine baktığımızda kripto paranın keskin bir düşüşüne şahit oluyoruz. Bu düşüş ile yeni dip seviyeleri de test edilmiş oluyor. Satış baskısı ise düşen trendi devam ettirmeye yönelik olarak duruyor. BNB/USD paritesi için RSI göstergesine baktığımızda ise yükselen bir trende rastlıyoruz. Bu alış yönlü bir sinyal olarak karşımıza çıkıyor. Orta vadede ise paritenin 7 doları yukarı yönlü kesmesi ile bir trend dönüşü beklentisi bulunuyor.

BTC/USD

Son 7 günlük performanslara baktığımızda 5. en iyi kripto paranın Bitcoin olduğunu görüyoruz. BTC yılın yeni düşük seviyelerini test etmeye devam etti. SEC tarafından açıklanan Bitcoin ETF erteleme kararı ise piyasası olumsuz etkiledi. Uzman görüşleri ise kripto paranın daha da aşağı düşeceği ve bu seviyeden bir sıçrama yapacağı yönünde iki farklı görüşe ayrıldı. Dilerseniz mevcut durumu gösteren BTC/USD grafiğine bir göz atalım.

BTC/USD

BTC/USD çifti kritik destek seviyesi olan 5.900 dolar seviyesini aşağı yönlü kırdıktan sonra kayıplarını arttırdı. Haftalık grafikte RSI ise 2015 yılının başlarından beri ilk defa aşırı satım bölgesine doğru kaydı. Aşırı satım bölgesinde görülen bir önceki dip seviyesi ise iyi bir alış noktası olduğunu kanıtlamıştı. Geçmiş verilere bakılırsa bu seviyeden uzun soluklu bir yükseliş eğiliminin başladığı görülebilir.

3.000 – 3.500 dolar aralığının ise 2017 Eylül ayı ortasında bir destek alanı olarak çalıştığını görmüştük. Bazı uzman görüşleri ise bu seviyeden yeni bir sıçrama bekliyorlar. Eğer bir sıçrama gerçekleşirse kırılan 5.900 dolar seviyesi yeniden test edilebilir.

Diğer yandan satış baskısı destek alanını aşağı yönlü kırarsa bir sonraki ana destek alanı 2.000 doların altında gözüküyor.

cointelegraph

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin