Bu emeklilik fonu neden Bitcoin'e yatırım yaptı?
Bu emeklilik fonu neden Bitcoin'e yatırım yaptı?

46 bin dolarda destek bulan Bitcoin yükselmeye devam edecek mi? Günlük fiyat analizi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Pazar günü 46.000 dolardan 43.000 dolara düşen Bitcoin, sonrasında 46.000 dolardaki kritik destek seviyesini tutmayı başardı.

Bu ayın başlarında ulaştığı tüm zamanların en yüksek seviyesinden %20 düşüşle Bitcoin kendini düzeltme bölgesinde buldu. Neredeyse kesintisiz bir yıl süren boğa koşusundan keskin bir değişiklik yaşanıyor.

Hangi teknik göstergelere dikkat etmeliyiz?

Göreceli güç endeksi (RSI) 45 olan Bitcoin, aşırı satılmış gibi görünüyor. Bu da kısa vadede daha fazla yukarı potansiyele sahip olduğuna dair bir sinyal.

RSI ile birlikte kullanılabilecek bir başka kısa vadeli değerleme ölçütü olan emtia kanalı endeksi (CCI), Bitcoin’in 43.000 dolarlık aşırı satım bölgesinden yükseldiğini ve yeni bir yükseliş trendinin başlangıcında hareket ettiğini işaret ediyor.

BTC, günlük dönemde Bollinger Bantlarının alt sınırına dokunmaya devam ediyor ve bu, varlığın aşırı derecede aşırı satıldığını gösteren güçlü bir yükseliş sinyali. Bununla birlikte önceki mum, haftalık zaman diliminde Bollinger bandını kapattı. Bu da Bitcoin için nötr veya hafif düşüş sinyali olarak yorumlandı.

46.200 dolar ve 52.000 dolar seviyeleri önemli

46.200 dolardaki haftalık pivot noktasının hemen altında, Bitcoin potansiyel olarak bir kırılmanın eşiğinde gibi görünüyor ve yatırımcılar, bu fiyat seviyesini yeniden yakalayabilirse Bitcoin’in fiyat hareketini yakından izlemeliler. Dikkat edilmesi gereken bir diğer önemli nokta ise 52 bin dolar seviyesi. Bitcoin burayı ihlal etmeyi başarırsa, muhtemelen başka bir fiyat artışı meydana gelecek.

Temel düzeyde, analistler ve yatırımcılar 2018’deki büyük düzeltmenin tekrarından endişe duyuyorlar. Ancak bunun pek de olası olmadığına inanmak için önemli nedenler var. Bir kripto para birimi analisti olan Philip Swift şuna dikkat çekti:

Harcanan Çıktı Kâr Oranı (SOPR) artık sıfırlandı (grafikte yeşil), bu da satış yapan cüzdanların artık zararla satıldığı anlamına geliyor. Bu, boğa piyasasında güçlü bir “düşüşü satın al” sinyalidir. Sıfırlanan türev fonların yanı sıra yükselişe işaret eden önemli bir gösterge.

Ana akım benimseme ve kurumsal kullanım açısından Bitcoin’in temelleri büyük ölçüde iyileşmişken, analistler bu son geri çekilmenin uzun sürmeyeceği konusunda iyimser. Haftalık ve günlük bazdaki teknik göstergeler aşırı satıma işaret ettiğinden, trader’lar için varlığın önemli ölçüde yukarı yönünü göz önünde bulundurmaları için artık önemli bir zaman olabilir.

Ancak Nijerya ve Federal Rezerv’in yorumları gibi siyasi kararların neden olduğu piyasadaki yüksek oynaklık, Bitcoin’in teknik göstergeleriyle ayrışmasına ve daha da düşük destek seviyelerine düşmesine neden olabilir.

bitcoinist


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin