Yüksek volatilitesiyle tanınan Bitcoin için
Yüksek volatilitesiyle tanınan Bitcoin için "ezber bozan" istatistik!

4 Nisan Bitcoin analizi: BTC nereye gidiyor? Tahminler, teknik göstergeler ve daha fazlası

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Koronavirüs kaynaklı küresel çöküşe rağmen Bitcoin, hafta kapanmadan yaklaşık yüzde 24’lük artış gördü. Ancak uzmanlar yedi günlük yeni zaman diliminde BTC’nin kazançlarını yitirebileceği konusunda uyarıyor.

Beklenen düşüşün nedeni, ayı yönlü olarak yorumlanan iki gösterge.

Bitcoin 5 bin doların altına inebilir

Bunlardan ilki, Bitcoin’in mevcut fiyat hareketleri, ayı piyasalarında görülen bir düşüş göstergesi olan Yükselen Kama’yı oluşturuyor. İkincisi ise Bitcoin’in günlük hacmi düşüyor, bu da eğilimin tersine döndüğünü gösteriyor.

Hem Yükselen Kama hem de düşen hacim, Bitcoin fiyatını aşağı çekmek için birlikte çalışıyor. Bu ikilinin daha önce birlikte görüldüğü örneklerle durumu kanıtlayabiliriz. Örneğin, 2007’de e-mini Russel Endeksi, Şanghay borsasında görülen panik sırasında etkileyici bir şekilde arttı. Ancak daha sonra yükselmenin sahte olduğu ortaya çıktı.

Aynı model, Bitcoin’in yakında Yükselen Kama destek trend çizgisinin altına düşebileceğini gösteriyor. Böyle bir hamle kripto para biriminin yaklaşık 5.000 doları test etmesini sağlayacaktır. Kırılma uzunluğu ise tipik olarak Yükselen Kama’nın yüksekliği ile aynı.

Bitcoin çöküşün ardından iyi bir performans gösterdi

Bu hafta Bitcoin, koronavirüs pandemisinin yayılmasıyla görülen makroekonomik krize karşı son derece iyi performans gösterdi. Kripto para birimi mart ayında 4.000 doların altına düştükten sonra yüzde 80’lik iyileşme kaydederek uzun vadeli bir yükselişin başladığına dair umutların yeşermesine sebep oldu.

Üst düzey analistler, merkez bankalarının koronavirüsten kaynaklanan etkileri dengelemek için bankacılık sistemine trilyonlarca dolar enjekte ederek ABD dolarını istemeden devalüe ettiklerine inanıyorlar.

Bu durum giderek daha fazla yatırımcının sınırlı varlıklar için nakit rezervlerini kullanabileceği anlamına geliyor. Bitcoin ise 21 milyonluk sınırlı bir arza sahip olduğundan güvenli liman arayanlar için potansiyel bir varlık olarak öne çıkıyor.

“10 bin dolara yürüyebiliriz.”

Altana Dijital Para Fonu CIO’su Alistaire Milne, Bitcoin’in sonraki hamleleri hakkındaki yorumunu tweetledi.

Bu, bitcoin fiyatının Yükselen Kama’yı geçersiz kılacağı ve yükseliş eğilimi göstereceği anlamına geliyor. Böyle bir durumda, Bitcoin fiyatı kolayca 10.000 doların üzerine çıkabilir.

En güncel BTC tahminleri

BTC’nin 2018’deki dip noktasını tutarlı bir şekilde tahmin eden analistin yeni tahminini merak ediyorsanız sizi aşağıdaki haberimize alalım. Kendisi son tahminiyle yatırımcıları korkuttu.

2018’deki dip noktasını doğru tahmin eden analistten yeni Bitcoin tahmini

Tone Vays ise önümüzdeki iki hafta boyunca önde gelen kripto para biriminin takip etmesini beklediği seviyelerle ilgili bir grup tahminde bulundu. İlgili haberimize aşağıdaki kutucuğa tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Ünlü yatırımcıdan önümüzdeki iki hafta için kritik Bitcoin tahmini

Sektörün tanınan isimlerinden Mike Novogratz’ın tahminleri ise biraz daha uzun ömürlü ve iyimser. Novogratz, 2020’nin geri kalanında BTC’yi neler beklediğini açıkladı. Ayrıntılar aşağıdaki haberimizde.

Sektörün meşhur isminden yılın geri kalanı için çarpıcı Bitcoin tahminleri

newsbtc


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Buraya tıklayarak Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açabilirsiniz!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin