27 kasım XRP
XRP fiyat analizi: Kısa vadeli destek noktası bir kez daha test edildi

4 Aralık XRP fiyat analizi: XRP düşen trendi kırabilecek mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

4 Aralık XRP fiyat hareketleri için kritik noktaları şu şekilde belirledik:

  • XRP dün yaşanan düşüşün ardından bu sabah son zamanların en düşüş seviyesi olan 0,3380 doları test etti.
  • Dip seviyesinde kalıcı olmayan XRP bu noktadan başlattığı yükselişini öğle saatlerine kadar 0,3680 dolar seviyesine kadar taşıdı.
  • Toparlanmanın devamı için XRP’nin 38 sentin üzerine çıkması beklenirken aşağı yönde 34 sentin altı tehlikeli bölge olarak duruyor.

4 Aralık XRP fiyat hareketleri

Geçtiğimiz hafta 40 sent barajını aşamayan XRP’nin bu noktadan yeni bir düşüş trendine girdiğini gördük. Halen bu düşüş trendinde hareket eden XRP, en son dün kayıplarını artırınca daha önce 25 Kasım’da denediği son dönemin en düşük seviyesi olan 0,3380 dolar görüldü.

Bu dip seviyesinden sabah saatlerinde bir kez daha hızlı yükselişin gelmesi, bu noktanın önemli bir destek noktası olduğunu gösterdi.

Şu an için henüz orta vadeli düşüş trendini kıramadığını gördüğümüz XRP/USD paritesinin yukarı yönlü hamlesi 0,3660 dolar seviyesinde tepe yaptıktan sonra bir düzeltmeye girdiği görülüyor.

Mevcut fiyat hareketlerine göre 35 sent seviyesine kadar olacak bir düzeltme normal karşılanabilirken bu seviyede destek bulunması takdirde toparlanma hareketi dalgalı bir şekilde devam edebilir. Kripto paranın gün kapanışını grafikte gösterdiğimiz düşen trend çizgisi üzerinde yapması ise haftanın geri kalan günlerinde alıcılı bir seyir izlemesi için oldukça önemlidir.

Düşen trend çizgisinin altında kalınması aşağı yönlü baskıyı artıracağından XRP/USD paritesinin yeniden 34 sent altını test edebileceğini görebiliriz.

XRP için önemli teknik göstergeler

4 saatlik XRP/USD grafiğinde;

  • MACD, düşük hacimli hareket ediyor olup, hafif de olsa pozitif bölgeye doğru yönelmiş durumda. Fakat MACD şu an kripto para için yön belirleme konusunda kararsız duruyor.
  • Stokastik osilatöre baktığımızda ise daha anlamlı bulgular elde edebiliyoruz. Öyle ki stokastik osilatör aşırı satım bölgesinden yukarı yönelmiş olup günün kalan saatleri için alım yönlü işlemlerin devam edebileceği sinyali veriyor.
  • RSI göstergesi ise henüz negatif bölgede olup, stokastik ile ters orantılı bir izlenim veriyor.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin