14 Nisan Bitcoin analizi: BTC için muhtemel fiyat senaryoları
14 Nisan Bitcoin analizi: BTC için muhtemel fiyat senaryoları

4 Aralık Bitcoin fiyat analizi: BTC 4.000 doları yeniden kazanabilir mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

4 Aralık Bitcoin fiyatı için önemli detayları şu şekilde özetliyoruz:

  • Bitcoin dün 4.000 dolar desteğini kırınca hızlı düştü ve 3.800 dolara kadar geriledi.
  • Günün geri kalanını 4.000 – 3.800 dolar bandında geçiren Bitcoin, yeni güne de düşüş eğiliminde başladı.
  • Bugün sabah saatlerinde 3.800 doların da altını gören Bitcoin’in bu noktada kalıcı olmayarak yazım esnasında hızlı bir şekilde 4.000 dolara doğru hareketini görüyoruz.

4 Aralık Bitcoin fiyat hareketleri

Bitcoin 4.320 dolardan başlattığı son düşüş dalgasını kademeli olarak sürdürüyor. Bu düşüş trendinde BTC’nin dolar karşısında 3.800 doların altına kadar sarktığı görülüyor. Fakat bu noktada kalıcı olmayan Bitcoin’in buradan hızlı şekilde yükselmesi 3.800 dolarda önemli bir destek oluştuğunu gösteriyor.

3.800 dolardan başlayan alım işlemleri ise Bitcoin’i 4.000 dolar sınırına kadar taşıyabildi. Yazım esnasında 3.950 dolar civarında bulunan Bitcoin, bu dönemin en önemli noktası olan 4.000 doların üzerinde saatlik kapanışlar yapmayı başarırsa son düşüş trendini kırarak, 4.175 dolar seviyesine kadar tırmanabilir.

BTC/USD paritesi gün içerisinde 4.000 dolar barajına takılırsa yeniden 3.800 dolar seviyesi denenebilir. Bu sefer ki geri dönüşün daha sert olması beklenirken BTC’nin 3.700 dolar bandına doğru kaymasını bekleyebiliriz.

Bitcoin için önemli teknik göstergeler

4 saatlik BTC/USD grafiğinde;

  • MACD, negatif bölgede düşüşünü yavaşlatır yönde bir görünüm sunuyor. Bu hareket düşüş yönlü eğilimin şimdilik ara verdiğini teyit ediyor.
  • Stokastik osilatör, aşırı satım bölgesinde bulunuyor olup, yönünü kuzeye çevirmiş durumda. Bu bölgeden çıkışı yükselişi tetikleyici yönde olacaktır.
  • RSI sabah saatlerinde 44 seviyesinde bulunuyor olup dik bir açı ile yukarı yönelmiş durumda.

Önemli teknik göstergelerin sabah saatlerinde konumunu özetleyecek olursak Bitcoin’in son düşüş sonrası 3.800 dolar alanının iyi savunup bu noktadan yükseliş hareketini başlattığı yönde bir görünüm alıyoruz.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin