31 mayıs bitcoin

31 Mayıs Bitcoin fiyat görünümü: Satıcılar direnmeye devam ediyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

31 Mayıs Bitcoin fiyatı ile ilgili kritik öneme sahip detayları aşağıda şu şekilde özetledik:

  • Bitcoin fiyatı 1 saatlik grafik içinde bulunduğu kanalın tepesine çıktıkça daha düşük bir eğilime sahip olmaya devam ediyor.
  • Düşüşün devamı Fibonacci uzantı seviyelerine kadar sürebilir
  • Teknik göstergeler düşüşün hızının kesildiğini gösteriyor
  • Bitcoin fiyatı, direnç kırılımı sonrası düşüşü sürdürmeye hazır gözükse de satıcıların azaldığı yönünde işaretler bulunuyor.

31 Mayıs Bitcoin teknik gösterge sinyalleri

Saatlik grafikte 100 SMA’nın hala uzun vadeli ortalama olan 200 SMA’nın altında bulunması aşağı yönlü trendin devam ettiğini gösteriyor. Bu durum satışların devam etme olasılığının tersine dönmesinden daha yüksek olduğunu gösteriyor. 200 SMA’nın şu an kanalın üst çizgisi olan 7600 dolara yakın seyretmesi, bu ortalamanın dinamik bir direnç seviyesi görevi görmesi anlamına geliyor.

Düşüş devam ederse Bitcoin fiyatı 38,2 fib seviyesine doğru inebilir ki bu 6950 dolar fiyatına denk gelmektedir. Bitcoin daha güçlü satış baskısına maruz kalırsa, fiyatı kanalın alt çizgisi olan destek seviyesi 6750 dolara kadar inebilir.

RSI göstergesinin aşırı satış bölgesinden çıkması ise alıcıların arttığını gösteren bir faktör olarak karşımıza çıkıyor. Aynı şekilde stokastik osilatörü de yönünü yukarı çevirmiş olup, aşırı satım bölgesinden çıktığı görülmektedir. Hala kanalın üst çizgisinin kırılma ihtimali vardır. Özellikle hareketli ortalamaların aralarındaki boşluğun azalması bu ihtimali güçlendirmektedir.

31 mayis bitcoin grafigi

Piyasa gelişmeleri

Bitcoin fiyatı, kripto endüstrisinde yeni ve önemli gelişmemeler olmamasından dolayı, yapılan olumsuz açıklamalardan daha çok etkileniyor. Bunlardan biri olan Nobel ödüllü iktisatçı Robert Shiller’ın Bitcoin’in 2118’de tamamen tükeneceğine dair yaptığı açıklamaydı:

“tek senaryo, Bitcoin’in 2013’den sonra 1000 doların üstüne çıkması ve daha sonra değerini yüzde 80 oranında kaybetmesi üzerinedir. Bu durum sanki Bitcoin’in dönem dönem unutulduğunu gösteriyor.”

Shiller bunun yanında var olmaya devam edebileceğinden de bahsetti. Fakat çok sayıda fork olduğu için farklı bir isim veya farklı bir mekanizma altında devam edebilir. Aynı zamanda Ripple CEO’su Brad Garlinghouse, Bitcoin fiyatının diğer altcoinler üzerindeki etkisinin çok uzun sürmeyeceğini dile getirdi.

newsbtc

Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin