Bitcoin fiyatı 12.000 doları kırdı! Sırada ne var? 17 Ağustos BTC analizi
Bitcoin fiyatı 12.000 doları kırdı! Sırada ne var? 17 Ağustos BTC analizi

30 Ocak Bitcoin fiyat analizi: BTC kritik 3.450 dolar seviyesini kazanma çabasında

service service
Share

Share This Post

or copy the link

30 Ocak Bitcoin için kritik noktalar:

  • Dün yaşanan düşüşte 3.350 dolar seviyesine tutunan Bitcoin, bu noktadan yükselişe geçti.
  • Yükseliş hareketi ile 3.450 dolar seviyesinde günlük zirve yapan BTC, sonrasında düşüş eğilimi daha yüksek olarak yatayda hareket etti.
  • Dalgalı hareketler gösteren BTC/USD paritesi, günü 4.000 doların altında kapattıktan sonra yeni bir yükseliş ile güne başladı.

30 Ocak Bitcoin fiyat hareketleri

Dün yaklaşık 100 dolar volatilitede işlem gören Bitcoin, yeni güne 4.000 doların hemen altında alıcı bularak başladı. Sabah saatlerinde dünkü zirvesi 3.450 dolar seviyesini yeniden test eden Bitcoin henüz bu direnç noktasını geçemedi. 100 saatlik hareketli ortalamanın şu an 3.450 dolar seviyesinde bulunması, bu noktayı önemli bir direnç haline getiriyor.

Diğer yandan kısa vadede 3.410 dolar seviyesinin de kritik bir destek noktası olduğunu görüyoruz. Bitcoin öğle saatlerinde kadar saatlik kapanışlarda 3.430 doların üzerinde kalabilirse öğleden sonra 3.450 dolar direncini kırmak için güç toplayabilir. Bu seviyesinin yukarı yönlü kırılması ise son 48 saatte yaşanan düşüşleri telafi etmek adına önemli bir hareket olacaktır.

Ayrıca BTC/USD paritesinin Ocak ayını 3.450 doların üzerinde kapatması altındaki alanın geniş bir düşüş alanına sahip olmasından dolayı tehlike bölgesinden uzaklaşmasına neden olacak.

4 saatlik BTC/USD grafiğinde takip ettiğimiz MACD, ise negatif bölgedeki görünümünden çıkmak üzere. Gün içi bir pozitif görünüm yükselişi tetikleyici olabilir. Stokastik RSI ise sabah saatlerinde yönünü kuzeye çevirmiş olup alım yönlü bir miktar daha hareket olabileceği yönünde sinyale sahip. Tek negatif gösterge ise 4 saatlik görünümünde RSI’nın konumu. Zira RSI şu an için 39 seviyesi ile yatayda hareket ediyor.

Bitcoin fiyatı 6. Ayında da negatifte kapatmak üzere

BTC/USD paritesine daha geniş perspektifte baktığımızda ise Bitcoin fiyatının son 6 aydır ayı negatifte kapattığını görüyoruz. Ocak ayına 3.700 dolar seviyesinde başlayan Bitcoin’in ayın bitmesine iki gün kala bu seviyesinin üzerine çıkması pek muhtemel gözükmediğinden Bitcoin 6. negatif ayını tamamlayacak gibi gözüküyor.

Diğer yandan son iki ayda volatilitedeki düşüklüğe bağlı olarak kripto paranın gerçek dip seviyelerinde olduğu sonucu çıkarılabilir. Bu görünüm ışığında piyasanın geneli mevcut seviyelerin dip olduğunu kabul ederse alım yönlü işlemler hız kazanabilir. Böylece önümüzdeki ay itibarıyla Bitcoin’in uzun bir süre sonra ayı pozitifte kapattığını görebiliriz. Bu durum ise piyasa yatırımcıları için tetikleyici bir gösterge olabilir.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin