30 Mart Bitcoin analizi: BTC için anahtar seviyeler, teknik göstergeler ve çok daha fazlası
30 Mart Bitcoin analizi: BTC için anahtar seviyeler, teknik göstergeler ve çok daha fazlası

30 Mart Bitcoin analizi: BTC için anahtar seviyeler, teknik göstergeler ve çok daha fazlası

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin için son birkaç haftaya nazaran hareketli bir hafta sonu geçirdik. 6.000 dolar desteğini kaybettikten sonra, BTC bir sonraki destek seviyesine daldı ve sonrasında başlangıçtaki fiyat alanına döndü.

Bu hafta sonu BTC, 5 bin 850 dolara dek düştü ve şüphesiz bu beklenen bir hamleydi.

12 Mart’ın yaraları hâlâ sarılmaya çalışılıyor

5.900 dolarlık alan, 12 Mart’taki büyük çöküşten sonra %38,2 Fibonacci düzelme seviyesi olduğu için güçlü bir desteğe sahip.

Makro düzeyde, Bitcoin’in 12 Mart’taki fiyat düşüşünün üstesinden geldiğine emin olmamız için 7 bin 168 dolar üzerinde fiyat oluşturduğunu görmemiz gerekecek. O zamana kadar, kısa vadeli eğilim düşüşten yana.

Akılda tutulması gereken iki anahtar öge söz konusu: Birincisi, volatilite muazzam bir seviyede. Bu nedenle dikkatli ve daha geniş stop-loss komutlarına ihtiyaç var. İkincisi ise küresel pazarların Bitcoin’i etkileme şekli. Piyasalar da değişken ve zaman zaman ikisi arasında bir korelasyon görüyoruz.

  • Toplam piyasa değeri: 174,8 milyar dolar
  • Bitcoin piyasa değeri: 114 milyar dolar
  • BTC egemenlik endeksi: %65,5

Bitcoin için teknik göstergeler ne diyor?

Destek ve direnç seviyeleri

5.900 doları test ettikten ve orada destek bulduktan sonra, Bitcoin ilk direnç seviyesi olarak 6.300 – 6.400 dolar (4 saatlik MA-50 pembe çizgi) fiyat aralığına geri döndü.

Yukarı yönlü bir kırılma yaşanması durumunda bir sonraki direnç seviyesi, şu anda 6.550 dolar civarında olan, 4 saatlik grafikteki azalan trend çizgisi olacaktır. Daha yukarıda ise 6.800 – 6.900 dolar aralığı bulunuyor.

Eğer gidişat aşağı yönlü seyrederse ilk destek seviyesi 6.000 dolar. Ardından dünkü 5.850 doları görebiliriz. Daha aşağıda ise 5.700, 5.500 ve 5.200 – 5.300 dolarlık destek alanı yer alıyor.

RSI göstergesi

RSI 38 seviyesinde destek buldu. Bununla birlikte, yükseliş düşünmek için RSI, kritik 50 işaretinin üzerine çıkmak zorunda.

4 saatlik BTC grafiği

1 günlük BTC grafiği

cryptopotato

Veteran yatırımcıdan umutları yeşerten Bitcoin tahmini: Rekor geliyor!


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Buraya tıklayarak Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açabilirsiniz!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin