Bitcoin tarihinde en çok ses getiren düşüşler ve yükselişler
Bitcoin tarihinde en çok ses getiren düşüşler ve yükselişler

30 Kasım Bitcoin fiyat analizi: kısa vadede ilk toparlanma teyit edildi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

30 Kasım Bitcoin fiyat hareketlerine dair kritik noktaları şu şekilde özetledik:

  • Bitcoin, dün 4.500 dolar sınırından döndükten sonra yatayda devam etti.
  • Alt bölgede 4.250 dolar seviyesi de iyi savunulunca yükseliş beklentileri daha da arttı.
  • 100 saatlik hareketli ortalamanın 200 saatlik hareketli ortalamayı yukarı yönlü kesmesi ise BTC fiyatının yukarı yönlü hareketinin başlarında olduğu teyit edilmiş oldu.

30 Kasım Bitcoin fiyat hareketleri

Bitcoin 27 Kasım’da başladığı yükseliş hareketinde dün öğle saatlerinde 4.480 dolarda zirve yaptı. Sonrasında ise yatay harekete geçen BTC, toparlanma hareketine mola vermiş gözüküyor. Mevcut yatay hareket ise 4.400 – 4250 dolar bandına devam ediyor.

Şu an Bitcoin piyasasını test eden yatırımcı ve traderler, mevcut kanal hareketinin alt bölgesini denemeye devam ediyor. Bu seviyede sağlam durabilecek bir Bitcoin,  yükselişinin devam etmesi için yeterli momentumu toplayabilir.

BTC/USD saatlik grafiğinde ise bu olumlu görünümü daha net görüyoruz. Öyle ki 100 saatlik hareketli ortalamanın mevcut fiyat hareketlerinden dolayı 200 hareketli ortalamayı yukarı yönlü kırması, yükselişi tetikleyen önemli bir faktör olarak göze çarpıyor. Tersi bir geçiş uzun süre aynı seviyelerde devam eden ortalamalarda 14 Kasım’da gerçekleşmişti. Sonrasında ise Bitcoin düşüşünün hızlandığına şahit olmuştuk. Şimdi ise piyasanın bu olumlu geçişe nasıl tepki vereceği merak konusu.

Bitcoin’e daha uzun vadeli bakmak için ise 4 saatlik BTC/USD grafiğini ele alıyoruz. Bu görünümde şu an 4.420 dolar seviyelerinde bulunan 100 hareketlik ortalama Bitcoin fiyatı üzerindeki ilk önemli engel olarak karşımıza çıkıyor. Gün bitimine kadar BTC fiyatının bu seviyenin üzerine çıkması yükselişleri hızlandıran diğer bir faktör olacaktır.

Bu seviye geçilemez ise Bitcoin’in 4.400 – 4.200 bandından yatay hareketlerine hafta sonu da devam edeceğini öngörüyoruz.

Buna göre günlük destek – direnç seviyelerini özetlersek;

  1. Direnç: 4.350 dolar
  2. Direnç: 4.420 dolar
  3. Destek: 4.250 dolar
  4. Destek: 4.150 dolar

Bitcoin için önemli teknik göstergeler

4 saatlik BTC/USD grafiğinde;

  • MACD göstergesi, pozitif konumda nötr bölgeye yakın hareket ediyor. Bu durum yükselişin mola vermesi ile doğru orantılı gözüküyor. MACD histogramındaki yükselen mumlar fiyat artışını tetikleyebilir.
  • Stokastik osilatör, aşırı alım bölgesinden aşağı doğru salınıyor. Bu düşüş yönlü bir sinyal olarak algılanabilir.
  • RSI göstergesi 50 seviyesinin üzerinde kalıyor. Bu seviye aşağı yönlü ihlal edilmedikçe yükseliş potansiyeli korunacaktır.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin