7 Eylül Bitcoin fiyat analizi: BTC 10.000 doları koruyabilecek mi?
7 Eylül Bitcoin fiyat analizi: BTC 10.000 doları koruyabilecek mi?

30 Haziran Bitcoin fiyat analizi: Çok sert bir hareketlenme kapıda!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin fiyatı son iki gündür 9.000 ila 9.200 dolar aralığında işlem görüyor. BTC’nin bu alışılmadık istikrarı, aslında çok büyük bir kararsızlık olduğunu ortaya koyuyor. Önümüzdeki birkaç gün içerisinde oldukça dik bir fiyat hareketinin gerçekleşmesi muhtemel görünüyor.

Bitcoin fiyatı için 9.200 dolar kısa vadede en kritik seviye

Cumartesi günkü fiyat düşüşünün ardından 30 günlük en düşük seviyeye ulaştıktan sonra fiyatta daha dik bir inişin sinyalleri vardı. Aşırı RSI seviyeleri ve azalan satıcı sayısı bunun en önemli göstergesiydi. Beklenen bu geri çekilme kripto para birimini 9.200 dolara ulaştırdı. Bu da cumartesi günkü dipten 400 dolarlık bir düzeltmeye işaret ediyordu. Şaşırtıcı olmayan bir şekilde 9.200 dolar seviyesi, geçen haftaki düşüşün %38,2 Fib geri çekilme seviyesiydi.

Bu seviye artık Bitcoin’in kısa vadesini izlemek için en kritik seviye haline geldi.

Beklenen fiyat seviyeleri ile destek ve direnç noktaları

Bitcoin burada başarısız olursa ve 9.200 dolar seviyesinin üzerine çıkamazsa, ilk destek seviyesi muhtemelen 9.000 dolar. Bunu, cumartesi günü ulaşılan 30 günlük en düşük fiyat olan 8.830 dolar takip ediyor.

Olası bir düşüş senaryosunda, daha aşağıda 8.650 dolar yer alıyor. Sonrasında ise uzun vadeli yükselen trend çizgisi ve hem 100 hem de 200 günlük hareketli ortalamalar bulunuyor.

Eğer beklenen sert hareket yukarı yönlü gerçekleşirse ve 9.200 dolar kırılırsa bir sonraki direnç 9.400 dolarda yer alıyor. Bu seviye hem altın Fib seviyesi, hem de 50 günlük hareketli ortalama çizgisi (aşağıdaki grafikte pembe). Buranın aşılması halinde 9.600 dolara dek güçlü bir engel görünmüyor.

RSI düşüşü işaret etse de kararsızlık söz konusu

Günlük RSI göstergesine baktığımızda, klasik bir düşüş deseni görüyoruz. 46 seviyesi (günlük grafiğin altında kırmızı bir çizgi ile görülüyor) son on gün boyunca destek görevi gördü ve cumartesi günkü fiyat düşüşü sırasında bozuldu.

Ticaret hacmi hâlâ çok düşük. Bu, yaklaşan bir hareketin ve Bitcoin pazarının kararsız aşamasının bir başka işareti.

Temel veriler

  • Toplam Piyasa Değeri: 260 milyar dolar
  • Bitcoin Piyasa Değeri: 168 milyar dolar
  • BTC Egemenlik Endeksi: %64,7

4 saatlik Bitcoin/dolar grafiği

bitcoin, bitcoin dolar, bitcoin kaç dolar, bitcoin ne kadar, bitcoin yorum, 1 bitcoin kaç tl, bitcoin analiz, yorum, tahmin, bitcoin grafiği

1 günlük Bitcoin/dolar grafiği

bitcoin, bitcoin dolar, bitcoin kaç dolar, bitcoin ne kadar, bitcoin yorum, 1 bitcoin kaç tl, bitcoin analiz, yorum, tahmin, bitcoin grafiği

Bu arada Bitcoin ile Ethereum yatırımcıları arasında son günlerde bir ayrışma söz konusu. Peki bunun anlamı ne? Cevabı haberimizde.

Bu yazı ilk olarak Cryptopotato’da yayımlanmıştır.


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin