30 Ağustos Bitcoin fiyat analizi: Destek ve direnç noktaları, beklenen yön ve çok daha fazlası
2 Mayıs Bitcoin analizi: BTC için beklenen seviyeler

30 Ağustos Bitcoin fiyat analizi: Destek ve direnç noktaları, beklenen yön ve çok daha fazlası

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bir hafta daha sona ererken Bitcoin fiyatı, haftayı tam olarak başladığı yerde sona erdirdi. 10.000 ve 11.000 doların üzerindeki kalıcılığını kanıtlayan kral kripto para, 12.000 doları kırma yolunda hâlâ gücünü kaybetmemişe benziyor.

Özellikle üç haneli kazançlar sağlamayı başaran DeFi protokollerinin aksine Bitcoin için pek de kayda değer bir hafta olmadığını söyleyebiliriz.

Aşağıdaki 4 saatlik grafiğe bakıldığında, Bitcoin 11.100 dolar civarında çift dip oluşturmuştu. İkincisi, alt kısım aşağı yönlü kırılmadığı sürece bir yükseliş modeli olarak kabul ediliyor.

4 saatlik BTC grafiği

BTC bu hafta ayrıca üç gün boyunca, 11.400 dolar ile 11.600 dolar arasındaki dar aralıkta tekrar kilitlendi. Bitcoin durgun olduğu sürece, altcoin sezonun devam edeceğini varsayabiliriz. Bununla birlikte, azalan ticaret hacmi ve BTC’nin istikrarı, muhtemelen bir sonraki hareket hangi yönde olursa olsun çok kuvvetli olacağını gösteriyor.

Çıkış yönü her iki taraf için de mümkün. Günlük Stokastik RSI osilatörü aşırı satım bölgesinde yükseliş eğimini tamamlamak üzere.

Bu satırların yazıldığı anda Bitcoin 11.600 dolarlık direnç seviyesinin üstesinden gelmekte zorlanıyor. Olası bir kopuş durumunda bir sonraki direncin, geçen hafta pazartesi günü ulaşılan en yüksek seviye olan 11.800 dolar olmasını bekleyebiliriz.

Daha da yukarıda, 12.000 – 12.100 dolarlık gerçek direnç ve ardından 2020’nin en yüksek seviyesi olan 12.500 dolar yatıyor.

Aşağı yönlü ise ilk destek seviyesi 11.400 dolarlık alan. Buradan düşüş görülürse sonraki ana seviye, geçen haftaki dip olan 11.100 dolar ve ardından 11.000, 10.800 ve 10.500 dolar (önceki yılın en yüksek seviyesi) olacaktır.

  • Toplam Piyasa Değeri: 383 milyar dolar
  • Bitcoin Piyasa Değeri: 214 milyar dolar
  • BTC Hakimiyet Endeksi: %55,9

Günlük Bitcoin fiyat grafiği

Bu arada Ethereum Classic, bu ay üçüncü defa saldırıya uğradı. Detayları buradaki haberimizden okuyabilirsiniz.

Bu yazı ilk olarak Cryptopotato’da yayımlanmıştır.


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin